Ο Σόιμπλε «καρφώνει» τον Ντράγκι για την πολιτική του

Νέα «καρφιά» για την πολιτική που ακολουθεί στην Ευρώπη έριξε ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε στον  Μάριο Ντράγκι, δείχνοντας πλέον ότι οι σχέσεις των δύο ισχυρών ανδρών της Ευρώπης δεν βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο.

Ειδικότερα, η σχέση Σόιμπλε – Ντράγκι είναι γνωστό ότι είναι μια σχέση… ανταγωνιστική και αυτό είχε φανεί ξεκάθαρα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αφού υπήρξε ακόμη και διακοπή σε Eurogroup λόγω σύγκρουσης των δυο αντρών.
Και η σύγκρουση φυσικά συνεχίστηκε όταν ο Σόιμπλε τον περασμένο μήνα πέρασε νόμο στο γερμανικό Κοινοβούλιο ο οποίος αποκλείει κάθε παρέμβαση της ΕΚΤ στις αποφάσεις για τις γερμανικές τράπεζες.

Αυτή τη φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων στην ευρωζώνη.

Ο Σόιμπλε είπε σήμερα πως τα χαμηλά επιτόκια πως «κάνουν τη ζωή δύσκολη», ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις συνταξιοδοτικές παροχές.

«Είμαι δυσαρεστημένος με τα χαμηλά επιτόκια», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια σε ιστορικό χαμηλό τον Σεπτέμβριο, ενώ συνεχίζει το τύπωμα χρήματος μέσω του μαμουθ-προγράμματος αγοράς ομολόγων, προκειμένου να τονώσει την οικονομία και να αυξήσει τον πληθωρισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα