“Ο Σόιμπλε μου είπε ότι το χρέος θα ρυθμιστεί το 2018”

“Τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση και θα πάρουμε τη δόση, όλη ή μέρος της. Όμως οι ουσιαστικές αποφάσεις για το χρέος θα μετατεθούν για το 2018, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο”. Αυτά ισχυρίστηκε ο Γιώργος Κύρτσος σε δηλώσεις του στον Σκάι, ότι του είπε ο Βόλφρανγκ Σόιμπλε σε συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Τετάρτη.

Όσον αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι ο κ. Σόιμπλε του ανέφερε ότι θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά θα αρχίσει να συνδράμει χρηματοδοτικά στο τέλος του 2018, δηλαδή αφού γίνει η ρύθμιση του χρέους.

Αυτή είναι ουσιαστικά η φόρμουλα που πρότεινε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας και απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά, αν και το ΔΝΤ διαμήνυσε από την πλευρά του ότι δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

Ο κ. Κύρτσος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί επικοινωνιακή τακτική στο θέμα του χρέους, με συνέπεια να «αυτοπαγιδευτεί» στην ευρωομάδα. «Θέλησε να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις από την ψήφιση του νέου πακέτου σκληρών μέτρων, επιταχύνοντας τις εξελίξεις για το ελληνικό χρέος», προσέθεσε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα