Ο Σόρος πόνταρε στην αποτυχία της Deutsche Bank και κέρδισε 10 εκατ. ευρώ!

Πλουσιότερος κατά 10 εκατομμύρια ευρώ έγινε ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος , στοιχημάτισε 100 εκατομμύρια ευρώ κατά της Deutsche Bank και κέρδισε.

Η Deutsche Bank έχει ένα νέο πρόβλημα. Ένα μέγαλο πρόβλημα. Ο πιο πονηρός επενδυτής στον κόσμο κάθεται στο σβέρκο του μεγάλου γερμανικού τραπεζιτικού ιδρύματος. Ο Σόρος κέρδισε ποντάροντας όχι στην επιτυχία της Deutsche Bank, αλλά στην αποτυχία της, υπογραμμίζει η γερμανική Welt.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Σόρος εν μέσω της θύελλας του Brexit στοιχημάτισε 100 εκατομμύρια ευρώ στην πτώση της μετοχής της. Η χρηματιστηριακή εταιρεία Soros Fund Management LLC πούλησε περί τα επτά εκατομμύρια μετοχές τις οποίες είχε προηγουμένως δανειστεί. Στην περίπτωση των ακάλυπτων πωλήσεων ο επενδυτής ποντάρει στο ότι η τιμή θα πέσει μετά την πώληση και μετά θα τις συγκεντρώσει σε καλύτερη τιμή και θα τις επιστρέψει.

Ο Σόρος με τo στοίχημα αυτό κατά της Deutsche Bank της οποίας η μετοχή έχασε το 23% της αξίας της τις περασμένες δύο μέρες, κέρδισε σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα