Ο τέταρτος αποκλεισμός, αλλά μακράν ο πιο ντροπιαστικός!

 

Κι άλλες φορές έχει αποκλειστεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τους ομίλους του Champions League! Ωστόσο, τέτοια οικτρή εικόνα ποτέ δεν είχε επιδείξει. Γι’ αυτό και οι Άγγλοι κράζουν από το βράδυ της Τρίτης και δεν έχουν σταματήσει!

Η Γιουνάιτεντ μάζεψε οκτώ βαθμούς και δεν πάτωσε, αλλά η εικόνα της ήταν χειρότερη από τις άλλες τρεις φορές που αποκλείστηκε και να το γιατί:

Τη σεζόν 1994-95 η Μάντσεστερ βρισκόταν στα πρώτα της βήματα. Τότε ξεκινούσε η «εποχή Φέργκιουσον» και δεν υπήρχαν απαιτήσεις. Άλλωστε, ούτε το πρωτάθλημα δεν κατέκτησε εκείνη τη σεζόν (το έχασε από την Μπλάκμπερν). Στον όμιλό της έζησε την απόλυτη… ισορροπία. Δύο ήττες, δύο ισοπαλίες και δύο νίκες, όπως και φέτος, μόνο που τότε έπρεπε να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, τη Γαλατά και τη δυνατή Γκέτεμποργκ της εποχής, που υπέστη μάλιστα μόνο μία ήττα στον όμιλο, από τη Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ με σκορ 4-2. Οι «μπέμπηδες» έχασαν την πρόκριση στην ισοβαθμία!

Τη σεζόν 2005-2006 η Μάντσεστερ έχασε την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική στο Ντα Λουζ με αντίπαλο την Μπενφίκα. Έχασε με 2-1 και αποκλείστηκε. Υπήρξε και τότε κριτική, αλλά όχι ισοπεδωτική. Η Μάντσεστερ απλά την πάτησε επειδή υποτίμησε τον όμιλο, που περιλάμβανε πέραν των Πορτογάλων, τις εξαιρετικά δυνατές εκείνη την εποχή Βιγιαρεάλ και Λιλ. Η Μάντσεστερ ήταν αήττητη στον πρώτο γύρο του ομίλου και έχασε την πρόκριση στο δεύτερο που έκανε δύο ήττες με ένα γκολ διαφορά και έμεινε στο 0-0 με τη Βιγιαρεάλ.

Τη σεζόν 2011-2012 η Γιουνάιτεντ την πάτησε στα δύο ματς με τη Βασιλεία και κυρίως την τελευταία αγωνιστική που έχασε με 2-1 και αποκλείστηκε. Είχε κάνει μέτριες εμφανίσεις και με την Μπενφίκα, αλλά τουλάχιστον έβαλε 13 γκολ στον όμιλο και έπαιξε λίγη μπάλα κι αποκλείστηκε λόγω των αμυντικών της κενών. Επίσης, προερχόταν από τρεις τελικούς Champions League μέσα σε μία πενταετία και δεν υπήρχε κατανόηση, αφού κάθε μεγάλη ομάδα κάνει τον κύκλο της.

Φέτος, όμως, η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Και η Άρσεναλ μάλλον θα αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήταν τραγική, απλά ατύχησε στο Ζάγκρεμπ και υποτίμησε τον Ολυμπιακό. Η δ Τσέλσι που στην Αγγλία παραπαίει, στο Champions League είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής.  Η ομάδα του Φαν Γκάαλ, όμως, είναι ένα φάντασμα του παρελθόντος…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα