“Ο τουρισμός ενώνει τους Ελληνες”

Την ικανοποίησή της για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα εξέφρασε η Έλενα Κουντουρά. “Ο τουρισμός ενώνει τους Ελληνες”  δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου Hospitality Forum&Awards, που λαμβάνει χώρα στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη διάρκεια της παρουσίασης των βασικών γραμμών του εθνικού σχεδίου για τον ελληνικό τουρισμό.

Ο ελληνικός τουρισμός ¨βαδίζει καλά¨, ανέφερε η κ. Κουντουρά, επικαλούμενη στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο τρίμηνο του έτους οι αφίξεις κινούνται με άνοδο 45%, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Απευθυνόμενη στους επαγγελματίες του κλάδου, ανάφερε ότι το υπουργείο προσπαθεί να ξεκλειδώσει ευρωπαϊκούς πόρους που θα διατεθούν για ανάπτυξη των ιδιωτικών επενδύσεων.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση της ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως επίσης και στο άνοιγμα νέων αγορών που θα τονώσουν το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα