Ο Τραμπ γλιτώνει 15 εκατ. δολάρια ετησίως από τη φορολογική μεταρρύθμιση

Κερδισμένος βγαίνει με τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ αφού  θα γλιτώνει 15 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και έξι μέλη του στενού του κύκλου θα είναι από τους μεγάλους κερδισμένους της πιο σαρωτικής μεταρρύθμισης του φορολογικού κώδικα της χώρας εδώ και 30 χρόνια, μιας μεταρρύθμισης που περικόπτει τους φόρους για τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις και καταφέρνει σοβαρό πλήγμα στο Obamacare.

Σύμφωνα με τη δεξαμενή σκέψης Center for American Progress (CAP), ωφελημένοι εκτός από τον Τραμπ θα βγουν και οι κληρονόμοι του, που θα γλιτώσουν 4,5 εκ δολάρια λόγω των αλλαγών στο φόρο κληρονομιάς.

Με την νομοθεσία που ίσχυε έως τώρα τα πρώτα 11,2 εκατ. δολάρια της περιουσίας ενός ζευγαριού απαλλάσσονταν από τη φορολογία , ενώ με το νέο κώδικα το όριο αυτό διπλασιάζεται.

Το CAP εκτιμά ότι στους κερδισμένους της υπόθεσης συγκαταλέγονται ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, η υπουργός Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒος, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνιούτσιν, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον καθώς και η επικεφαλής της υπηρεσίας Διαχείρισης Μικρών Επιχειρήσεων, Λίντα ΜακΜάχον.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει τεράστια μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 35% στο 21%, ενώ περιέχει μειώσεις και στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και ζευγαριών, ιδιαίτερα για τα μεσαία εισοδήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα