“Ο Τραμπ είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που δεν αγαπά το Παρίσι”

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, αφού καταδίκασε «τη σοβαρή» απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τη χώρα του από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και επανέλαβε τη δέσμευση των πόλεων στην εφαρμογή της, σχολίασε ειρωνικά ότι είναι «ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που δεν αγαπά το Παρίσι».

«(Ο Τραμπ) δεν αγαπά το Παρίσι. Θα πρέπει να είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που δεν αγαπά το Παρίσι», δήλωσε η Ινταλγκό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία «επανέλαβε την αποφασιστικότητα των πόλεων του κόσμου» να εφαρμόσουν τη Συμφωνία για το Κλίμα.

Η Ινταλγκό έκανε λόγο για «εξαιρετικά προκλητικές δηλώσεις που δεν αντιστοιχούν σε αυτό που περιμένουμε από τον πρόεδρο ενός μεγάλου κράτους που αγαπάμε και που είναι ένα φιλικό κράτος».

«Εξελέγην για να εκπροσωπώ τους κατοίκους του Πίτσμπουργκ και όχι του Παρισιού», είχε δηλώσει χθες ο Τραμπ ανακοινώνοντας την απόσυρση της χώρας του από τη Συμφωνία.

Η δήμαρχος του Παρισιού, που είναι πρόεδρος του C40 –του δικτύου 91 πόλεων που έχουν δεσμευθεί να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή– υπενθύμισε ότι οι πόλεις, όπως και οι πολίτες και οι εταιρείες «επέτρεψαν να υπογραφεί η Συμφωνία του Παρισιού», συμφωνώντας μεταξύ άλλων σε στόχους για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Οι Αμερικανοί δήμαρχοι είναι πολύ κινητοποιημένοι. Θα τους βοηθήσουμε», επεσήμανε, εξηγώντας ότι 12 μεγάλες αμερικανικές πόλεις συμμετέχουν στο C40 μεταξύ αυτών η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα