Ο Τραμπ θέλει φόρο στις αγορές μέσω Διαδικτύου

Nα επιβάλει φόρο στις online αγορές εξετάζει ο Ντόναλτ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνιούτσιν, σε ακρόασή του σε ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Ο πρόεδρος πιστεύει σθεναρά ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιτρέπουν την είσπραξη φόρου πωλήσεων σε επίπεδο πολιτειών και τοπικό για αγορές, που πραγματοποιούνται μέσω Διαδικτύου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο Τραμπ είχε προ καιρού εξαπολύσει επίθεση κατά του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, επισημαίνοντας ότι «κάνει τεράστια ζημιά στους ομίλους λιανικής, που πληρώνουν φόρους».

Η Amazon άρχισε πέρυσι να περιλαμβάνει φόρους στις πωλήσεις προϊόντων στις πλατφόρμες της, σε όλες τις πολιτείες, που τους έχουν υιοθετήσει, παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου να μην το πράττουν σε πολιτείες, στις οποίες δεν έχουν φυσική παρουσία.

Ωστόσο εξακολουθεί να αποφεύγει να χρεώνει φόρο πωλήσεων στους πελάτες, που αγοράζουν μέσω συνεργαζόμενων τρίτων μερών. Αυτές οι πωλήσεις καλύπτουν σχεδόν το 50% του συνόλου τoυ όγκου πωλήσεων της Amazon.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα