“Ο τρόπος που σκέφτεται ο Τόμσεν είναι μόχλευση για πραξικόπημα”

Βαριές εκφράσεις κατά του ΔΝΤ, του Πολ Τόμσεν και της Κριστίν Λαγκάρντ χρησιμοποίησε ο Νίκος Ξυδάκης μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν από τα έγγραφα του Wikileaks.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στα Παραπολιτικά fm και αρχικά είπε πως ο τρόπος που σκέφτεται ο Πολ Τόμσεν είναι «μόχλευση για πραξικόπημα!»

Και σύνέχισε:«Υπονομεύει νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις κυρίαρχων κρατών». Ο κ. Ξυδάκης κάλεσε το ΔΝΤ να ζητήσει συγγνώμη καθώς υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να είναι συνομιλητής της ελληνικής κυβέρνησης.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να συζητήσει με τους θεσμούς την ομαλή διεξαγωγή της συμφωνίας, εν ανάγκη ακόμη και χωρίς το ΔΝΤ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τουλάχιστον ιταμή και περιφρονητική την απάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προς τον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας πως «η Λαγκάρντ θα πρέπει να μην ξεχνάει ότι είναι μια υπάλληλος. Δεν είναι δυνατόν μια αυτονομημένη γραφειοκρατία να είναι πάνω από εκλεγμένες κυβερνήσεις και κυρίαρχα κράτη». Τέλος ερωτηθείς για το πώς διέρρευσαν στο wikileaks οι συνομιλίες είπε πως «φυσικά και δεν ευθύνεται και δεν έχει σχέση η ελληνική κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα