Ο Τσάρλι Όστιν και οι άλλοι!

 

Πολλές μετεγγραφές δεν θα κάνει η ΑΕΚ το Γενάρη, αλλά μία και καλή και ίσως μία ή δύο συμπληρωματικές. Και παρά την επιστροφή του Ραφίκ Τζιμπούρ στη δράση, είναι ξεκάθαρο πως η προτεραιότητα είναι ο επιθετικός. Ο σέντερ-φορ κουτιού!

Ο Πογιέτ πέραν του ότι αρέσκεται σε σχήματα με δύο φορ, έχει ξεκαθαρίσει πως θεωρεί –και ορθώς- τον Αραβίδη περιφερειακό επιθετικό, ενώ ο Κρισάντους είναι εκτός κάδρου. Άρα η ανάγκη για στράικερ είναι επιβεβλημένη και η αναζήτησή του έχει ξεκινήσει. Και ως γνωστόν, κάθε καινούριος προπονητής φέρνει επιλογές από τα προηγούμενα εδάφη του. Στην περίπτωση του Γκουστάβο, αυτή είναι η Αγγλία.

Αν ο παίκτης είναι Άγγλος, τότε διαμαντένια επιλογή για την επίθεση της ΑΕΚ θα ήταν ο Τσάρλι Όστιν. Ο επιθετικός της ΚΠΡ με μόνο μία χρονιά στην Premier League, στην οποία όμως παραλίγο να βγει πρώτος σκόρερ, βρίσκει δίχτυα με χαρακτηριστική άνεση, σχεδόν πάντα μέσα από την περιοχή. Είναι βαρύ σκαρί και ίσως όχι ο γρήγορος επιθετικός που θα ήθελε ο Πογιέτ, αλλά σίγουρα θαυμάσια λύση για την Ένωση. Το συμβόλαιό του λήγει το 2016 και η ΚΠΡ (που τον αγόρασε περί των 6.000.000 ευρώ το 2013) δεν πρόκειται να τον κρατήσει. Ξέρει και ο ίδιος στα 26 του πως ήρθε η ώρα για κάτι μεγαλύτερο, το οποίο θα μπορούσε να το βρει και πέρσι, αν οι Λονδρέζοι δεν ζητούσαν 20.000.000 ευρώ για να τον πουλήσουν. Τώρα θα τον χάσουν τσάμπα, εκτός αν βρεθεί ενδιαφερόμενος το χειμώνα…

Αν ο Πογιέτ μπορέσει να τον πείσει θα είναι καλή επιλογή, ανήκει και στη Nike και αυτό διευκολύνει τη μετακίνηση αυτή. Βέβαια –και δυστυχώς για την ΑΕΚ- ο Πογιέτ δεν είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται στην Ένωση και μετά το καλοκαίρι, ούτως ώστε να διαθέτει περισσότερα επιχειρήματα στην προσπάθειά του να πείσει έναν καλό επιθετικό από το αγγλικό πρωτάθλημα να έρθει στην Ελλάδα.

Ο Ουρουγουανός προπονητής της ΑΕΚ δεν είναι υποχρεωμένος φυσικά να φέρει Άγγλο. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι με το που έκλεισε στην ελληνική ομάδα, αμέσως αναπτύχθηκε ξανά η παραφιλολογία γύρω από τον Σκόκο. Όπως και να έχει, ο Πογιέτ ψάχνει επιθετικό από τα πρώην λιμέρια του. Όσον αφορά στο εξτρέμ ή σε πιθανό κεντρικό αμυντικό, εκεί τις αναζητήσεις τις κάνει ο Μιλοβάνοβιτς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Γκουστάβο δεν έχει ξεδιπλωμένες τις κεραίες του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα