“Ο Τσίπρας κατηγορεί την Ευρώπη για υποκρισία απέναντι στους πρόσφυγες”

Καυστικό είναι το δημοσίευμα της Wall Street Journal για τον Αλέξη Τσίπρα και τη στάση του στο θέμα του προσφυγικού.

Πιο συγκεκριμένα, με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, στην οποία άσκησε κριτική στην πολιτική της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό ασχολείται σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η αμερικανική εφημερίδα υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας κατηγορεί τα ευρωπαϊκά κράτη για υποκρισία σχετικά με την προσφυγική κρίση».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο γεγονός ότι από την αρχή του έτους περισσότερα από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ελλάδα, ενώ την περασμένη εβδομάδα κατέφθασαν στα ελληνικά παράλια περίπου 48.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Η ταχύτητα με την οποία η κρίση έχει εξελιχθεί, οι διαφωνίες για την αντιμετώπισή της και η δυσκολία της Ευρώπης να βρει μία κοινή αντίδραση, έχουν ενισχύσει τα κίνητρα κάθε χώρα να εφαρμόσει μία δική της πολιτική», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Αναφερόμενη στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού η εφημερίδα τονίζει ότι μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις στην Ευρώπη ώστε το όλο θέμα να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικό τρόπο και με καλύτερο συντονισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα