«Ο Τσίπρας κερδοσκόπησε πολιτικά, παίζοντας με τον πόνο των ανθρώπων»

Ανεβαίνουν οι τόνοι όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών. Η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα το οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο και απειλή για τη χώρα.

«Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικά ντεμοντέ. Χρησιμοποιεί τα γνωστά κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος, που δήθεν αποκηρύσσει. Ψεύτικα διλήμματα, τεχνητή πόλωση. Δεν καταλαβαίνει ούτε αυτός ούτε η Ν.Δ. ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί. Η απάντησή μας είναι καταλυτική και αφοπλιστική. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε.», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει, αποδείχθηκε κίνδυνος και απειλή για την ίδια τη χώρα. Τα ψέματα, οι καταστροφικές επιλογές, οι κυβιστήσεις είναι η πραγματικότητα του κ. Τσίπρα.

Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι κερδοσκόπησε πολιτικά, παίζοντας με τον πόνο και την ελπίδα των ανθρώπων. «Καμία μεταμφίεση, κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα, κανένας νέος κύκλος ψεύτικων υποσχέσεων δεν μπορεί να κρύψει αυτόν τον εμπαιγμό. Γι’ αυτό και η σχέση αυτού του κόσμου με τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά το χθες και όχι το αύριο», υπογράμμισε.

Τα περί της αυτοδυναμίας είναι η νέα αυταπάτη, σχολιάζει. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι να εκφραστεί σε κυβερνητικό επίπεδο η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεννόηση. Με σαφές, συγκεκριμένο και δεσμευτικό προγραμματικό πλαίσιο.

Η χώρα θα πρέπει την επόμενη μέρα των εκλογών να έχει πολιτική σταθερότητα, ισχυρή κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο. Να μη χαθεί άλλος χρόνος. Πιστεύω, τόνισε, ότι στο εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτυπωθεί η απαίτηση των πολιτών για συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Το ΠΑΣΟΚ, με νέο ύφος, νέο λόγο, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά μας, ενισχυμένο σίγουρα εκλογικά και κοινοβουλευτικά θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Τονίζει ωστόσο ότι «οσοι ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ για πρόθυμους εταίρους θα διαψευστούν. Πάθαμε και μάθαμε! Δεν θα γίνουμε ουρά ή άλλοθι κανενός. Η χώρα χρειάζεται μια σειρά προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που υπερβαίνουν το νέο τριετές Μνημόνιο. Ριζοσπαστικές αλλαγές παντού.».

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ναυάγιο στη συμπότευση με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, υπογραμμίζει ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχει καθοριστεί από το συνέδριο. Το ΠΑΣΟΚ έχει γυρίσει σελίδα, έχει κάνει μια νέα αρχή. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα που έμειναν και αισθάνονται ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν δεν μας ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές έρχονται και πάλι μαζί μας και απαιτούν την ενότητα του κινήματος και της παράταξης.

Η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό και παραγωγικό σοκ που θα βάλει ξανά την οικονομία μπροστά, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης, αναφέρει η επικεφαλής του Κινήματυος..

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα