Ο Τσίπρας, ο Ρικάρντο Κόστα και οι… γαύροι

Πλούσιο το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τις τελευταίες μέρες κι αυτό γιατί κάτι κινείται μεταγραφικά, αλλά και σχετικά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το πώς την αντιμετωπίζουν στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Η κυβέρνηση άλλαξε, λοιπόν, κι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, με αποτέλεσμα στην ΠΑΕ να σκέφτονται τον τρόπο που θα κινηθούν την επόμενη ημέρα στην πολιτική σκηνή της χώρας και του αθλητισμού. Άλλωστε, όπως θα θυμόμαστε και από την ιστορία με τα χρέη, ο ΠΑΟΚ ασχολείται με τα πεπραγμένα των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Από τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ έχει ήδη δοθεί εντολή να μαζευτούν στοιχεία για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα θέματα που απασχολούν την ομάδα, καθώς επίσης και για τα δύο πρόσωπα που εμπλέκονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και στο υπουργείο Πολιτισμού με αρμοδιότητα στον αθλητισμό. Πρώτος στόχος είναι να διερευνηθούν οι προθέσεις για τα δικαστικά θέματα που αγγίζουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία απολύτως παρέμβαση, παρ’ ότι πολλά στελέχη ομάδων αλλά και της ομοσπονδίας κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις.

Στον ΠΑΟΚ, επίσης, θα αναλύσουν και τα δεδομένα αλλά και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί βρίσκεται το «ευαίσθητο» των χρεών και θα πρέπει να μελετηθεί περισσότερο η προσέγγιση στη νέα κυβέρνηση. Στόχος είναι να γίνει μία αναλυτική έρευνα και να ετοιμαστεί ένας φάκελος με όλα τα στοιχεία και αμέσως μετά θα υπάρξει η επαφή, μέσω της οποίας θα κανονιστεί το ραντεβού.

Πάντως, από την ΠΑΕ ξέρουν ότι αυτό που ζητούν, μπορεί να γίνει πιο δύσκολα τώρα με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση…

Τι έγινε με Ρικάρντο Κόστα και Ολυμπιακό

Ο Ρικάρντο Κόστα πλέον ανήκει στον ΠΑΟΚ, αλλά έχει ενδιαφέρον το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε αναφορικά με την προσπάθεια του Ολυμπιακού να τον «κλέψει» μέσα από τα χέρια του «Δικεφάλου».

Εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, μόλις έγινε γνωστό ότι ο Πορτογάλος εξασφάλισε την ελευθερία του από το Κατάρ, επικοινώνησε με τον παίκτη προτείνοντάς του συμβόλαιο αυξημένο κατά 300.000 ευρώ τον χρόνο σε σχέση με τη συμφωνία που είχε ο Κόστα με τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι» άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις προσπαθώντας να δελεάσουν τον παίκτη και το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί, ακόμα και όταν έφτασε στην Αθήνα (ενώ γνώριζαν την ύπαρξη προσυμφώνου με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και πριν επιβιβαστεί στην πτήση που τον μετέφερε αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τις απαντήσεις που έλαβαν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού για ηθικές και γραπτές δεσμεύσεις του παίκτη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επέμεναν να ασκούν πίεση, ακόμα και όταν ο παίκτης έφτασε στη Θεσσαλονίκη αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την προσφορά τους!

Οι επιτελείς του «Δικεφάλου», που ήταν ενήμεροι για όσα συνέβαιναν, λειτούργησαν με ψυχραιμία βασιζόμενοι στη συμφωνία που από μέρες είχε επιτευχθεί με τον παίκτη και φυσικά στην επαγγελματική ποιότητα του Ρικάρντο Κόστα. Ο παίκτης δεν δελεάστηκε από τις δυο συνεχόμενες προτάσεις του Ολυμπιακού, που σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε να του προσφέρει μέχρι και 1.400.000 ευρώ για να πάει στον Πειραιά και όχι στη Θεσσαλονίκη. Οι υπεύθυνοι των Θεσσαλονικιών χειρίστηκαν το θέμα με λεπτότητα και ολοκλήρωσαν το βράδυ της Τρίτης τη συμφωνία στο ξενοδοχείο «MAKEDONIA PALACE». Κι έτσι, τέλος καλό όλα καλά (για τον ΠΑΟΚ)…

Το ντέρμπι ξεκίνησε νωρίς…

Μεταξύ πολιτικού ενδιαφέροντος και μεταγραφικών διεργασιών, υπάρχει και το αγωνιστικό, αφού στον ορίζοντα υπάρχει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου. Στην πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, δεν προέκυψε κάποιο αξεπέραστο πρόβλημα, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να εκπροσωπείται από τους υπεύθυνους ασφαλείας Ηλία Γεροντίδη και Παναγιώτη Πλιάτσικα, ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον διευθυντή επικοινωνίας, Κώστα Καραπαπά και τον υπεύθυνο ασφαλείας, Κώστα Παναγόπουλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν μεταξύ των άλλων την παρουσία εισαγγελέων μέσα και έξω από το γήπεδο της Τούμπας, αλλά και τη μέγιστη αστυνομική δύναμη κατά την άφιξη, την παραμονή και την αποχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού από το γήπεδο της Τούμπας. Τα γνωστά, δηλαδή!

Υπήρξε και κάτι καινούργιο όμως. Μια απαίτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Κώστα Καραπαπά. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο στον οπαδό του ΠΑΟΚ που δίνει τον ρυθμό στην κερκίδα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, αλλά και σε αυτόν που πέταξε τα… ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού στο περσινό παιχνίδι Κυπέλλου.

Τα συγκεκριμένα «θέλω» των Πειραιωτών προκάλεσαν μία ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς τελικά να διευκρινιστεί το τι ακριβώς θα συμβεί, με πιο πιθανό το ένα στα δύο.

Σε ερώτηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για το αν θα βρεθεί στην Τούμπα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η απάντηση ήταν αρνητική…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα