“Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα””Η μόνη λύση για τη χώρα είναι να φύγετε μία ώρα νωρίτερα” είπε στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά

Ως απόπειρα διανομής ευθυνών για το διαπραγματευτικό φιάσκο χαρακτήρισε το προσκλητήριο της κυβέρνησης για εθνική συνεννόηση για το δημόσιο χρέος η Φώφη Γεννηματά.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση νόμου που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη για το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα υπενθύμισε πως «η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας έλεγαν από το φθινόπωρο πως θα υπάρξει λύση για το χρέος και καθαρός δρόμος. Ουδείς αντιλέγει για την αναγκαιότητα απομείωσης του χρέους. Όσο καθυστερεί η λύση τόσο εγκλωβίζεται η χώρα σε στόχους για δυσβάσταχτα πλεονάσματα, λαμβάνονται εξοντωτικά μέτρα για τους πολίτες, υπονομεύεται η ανάπτυξη και επανέρχεται ο κίνδυνος του Grexit στο προσκήνιο» για να προσθέσει «ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα».
Η πρόεδρος της Δημ. Συμπαράταξης υποστήριξε πως «το να λένε ότι δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα αν δεν πάρουν το χρέος είναι πλήρης εξευτελισμός» εξηγώντας ότι «στα συμφωνηθέντα δεν υπάρχει ρήτρα αιρεσιμότητας. Ποιον κοροϊδεύουν; Η κυβέρνηση αντιδρά με πλήρη σύγχυση, αστείες διαρροές και παλικαρισμούς».
Η κυρία Γεννηματά επισήμανε πως «εμείς σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές προσπαθούμε συμβάλουμε για λύσεις απέναντι στις απαράδεκτες εμμονές Σόιμπλε και των άλλων ακραίων κύκλων Ευρώπης, αλλά η κυβέρνηση δεν το εκμεταλλεύεται».

Όχι στο προσκλητήριο

Η ίδια απέρριψε το προσκλητήριο Τσίπρα για συνεννόηση υποστηρίζοντας πως «η λύση είναι να φύγετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και να αφήσετε τα παραμύθια περί συνεννόησης στο και πέντε. Τώρα που είστε με την πλάτη στον τοίχο αναζητάτε συνενόχους για την αποτυχία σας» ενώ πρόσθεσε πως «αντίστοιχα προβλήματα θα έχει και μια αυριανή κυβέρνηση αν δεν εκφράζει την ευρύτατη πλειοψηφία του τόπου. Μόνο μία τέτοια κυβέρνηση θα μπορέσει προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και να διαπραγματευτεί αξιόπιστα για να φέρει λύση για χρέος».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. επιδιώκουν την  πόλωση» και πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη «ζητάμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σήμερα στην κοινωνία αύριο στη Βουλή για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση και να προωθήσουμε ένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα