“Ο Τσίπρας χαριεντίζεται με τη διαπλοκή και ο Στουρνάρας είναι τοποτηρητής του μνημονίου»

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα (λέγοντας ότι δεν την εκπλήσσει «ούτε το Παρίσι, ούτε τίποτα») αλλά και Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο ραδιοσταθμό Alpha. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για μια «κατηγορία πολιτικών που έχουν ερωτευτεί την εξουσία» και οι οποίοι «για να κρατηθούν στη καρέκλα τους με οποιοδήποτε μέσο, δεν θα πουν ποτέ την αλήθεια».

«Ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να διατυπώνει κορόνες κατά της διαπλοκής για το θεαθήναι» εκτίμησε η κα Κωνσταντοπούλου. «Όταν κλείνει η αυλαία χαριεντίζεται μια χαρά με εκείνους που έπρεπε να έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Από τα βέλη της δεν γλύτωσε ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας τον οποίο χαρακτήρισε «τοποτηρητή του μνημονίου στη χώρα». «Ο Αλέξης Τσίπρας πίνει και τρώει σήμερα με το Στουρνάρα και δεν του ζητάει τον λόγο για την εμπλοκή του στη δικαιοσύνη».

Η ίδια παραδέχεται ότι «εξαπατήθηκε», αλλά -όπως σημείωσε- «υπάρχει εναλλακτική».«Έχει σημασία να μην ενδώσουμε στη λογική της ενοχοποίησης αυτών που εξαπατήθηκαν. Κάλεσα τον κόσμο σε γενική ανυπακοή. Είναι το πιο ισχυρό μας όπλο απέναντι στην αυθαιρεσία ,στην καταπίεση. Το 62% του δημοψηφίσματος παραβιάζεται ευθέως με κάθε “ναι”. Οι πολίτες έχουν την ηθική και συνταγματική υποχρέωση να διεκδικήσουν», τόνισε, προσθέτοντας ότι η ίδια ζητά «καθολική ανυπακοή. Δηλαδή αρνούμαι τις επιταγές των δανειστών κ του μνημονιακού καθεστώτος».

“Αν δεν συντριβεί αυτό το σύστημα θα έχουμε μνημόνια για αιώνες”

Όσο για τους στόχους της Πλεύσης, «πρώτος στόχος είναι να ρίξουμε αυτό το καθεστώς ανεξαρτήτως της εισόδου μας στη Βουλή. Αν δεν συντριβεί αυτό το σύστημα θα έχουμε μνημόνια για αιώνες», δήλωσε.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αμφισβήτησε τη χρησιμότητα του ευρώ, λέγοντας ότι «δεν είναι πια νόμισμα αλλά ένα εργαλείο υποταγής. Είναι υπόδουλοι οι πολίτες».

Για το προσφυγικό

Μιλώντας για το προσφυγικό, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ήταν απολύτως προβλέψιμο να έχουμε νεκρούς». «Για ένα οικονομικό deal με την Τουρκία θυσιάζουν τους πρόσφυγες», τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα