Ο Φαν Γκάαλ «μίκρυνε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Τι έγιναν τα 400 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές κύριε Λουίς Φαν Γκάαλ;». Ο Ρίο Φέρντιναντ δεν χαρίστηκε στον Ολλανδό προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτυπώνοντας ωστόσο τη σκέψη εκατομμυρίων οπαδών των «κόκκινων διαβόλων», οι οποίοι εκφράζουν, πλέον, την οργή τους με κάθε τρόπο.

«Ο Φαν Γκάαλ μίκρυνε τη Γιουνάιτεντ», αναφέρεται σε φόρουμ των οπαδών της ομάδας που επί μΣερ Άλεξ Φέργκιουσον, έκανε πράξη τη φιλοσοφία της «νίκης σε κάθε αγώνα». Ο αποκλεισμός από το Champions League όχι μόνο δεν… ίδρωσε τον Ολλανδό, αλλά βγήκε και δήλωσε πως αυτά συμβαίνουν, καθώς ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί και είναι πλέον πολλές οι ομάδες που διαθέτουν πολλά χρήματα για την ενίσχυσή τους.

Ποιος το δήλωσε αυτό; Ο άνθρωπος που ξόδεψε 400 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καλοκαίρια, για να βγει τέταρτος στο πρωτάθλημα και να αποκλειστεί από τους ομίλους του Champions League την τρέχουσα σεζόν. Μόνο που δεν λογάριασε ότι οι οπαδοί της Μάντσεστερ γνωρίζουν όσο ποτέ δεν θα γνωρίσει ο ίδιος την ομάδα τους και όσα θαυμαστά επιτεύγματα πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια. Γνωρίζουν ότι ουδέποτε ο Φέργκιουσον ξόδεψε τόσα χρήματα για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Δεν βρήκε τίποτε έτοιμο, δούλεψε με μεθοδικότητα, έφτιαξε ακαδημίες, έβγαλε παικταράδες, δημιούργησε ένα θαυμαστό τμήμα σκάουτινγκ, ανακαλύπτοντας τεράστια ταλέντα, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και κέρδισε τα πάντα, παραπάνω από μία φορά, καθιστώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μία από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Όλο αυτό το έργο ζωής, ήρθε να το διαλύσει ο Λουίς Φαν Γκάαλ, διώχνοντας όλους τους παίκτες και ξοδεύοντας ένα… καράβι χρήματα, για να κοιτάζει την… πλάτη του Κλαούντιο Ρανιέρι και της Λέστερ και να αποκλείεται από τη Βόλφσμπουργκ και την PSV Αϊντχόβεν στο Champions League.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ολλανδός προκαλεί με τις δηλώσεις του, λέγοντας πως η λογική της απαίτησης να νικά η ομάδα όλα τα ματς, ανήκει στο παρελθόν, ζητώντας να μην γίνεται η σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στον αγγλικό Τύπο πάντως αναφέρεται πως η διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» έχει αρχίσει να λαμβάνει σοβαρά τις πιέσεις των οπαδών της ομάδας και υπάρχουν ήδη φωνές που ζητούν τη λύση της συνεργασίας με τον Λουίς Φαν Γκάαλ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα