Ο… φόρος τρώει τον παρά!

Δικηγόρος ζει λόγω φόρων με 8,59 ευρώ την ημέρα. Προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι καταστρέφεται από την υπερφορολόγηση και ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ του περασμένου έτους, ενώ προσβάλλει και το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του ίδιου έτους. Όπως επισημαίνει από το ετήσιο εισόδημά του περασμένου χρόνου, λόγω των αυξημένων φορολογικών επιβαρύνσεων που είχε, του απέμειναν μόνο 3.136, 69 ευρώ.

Αναλύοντας τα εισοδήματα και τις φορολογικές υποχρεώσεις του, αναφέρει ότι το συνολικό εισόδημά του για το περασμένο έτος ανήλθε στα 19.577,69 ευρώ. Από το ποσό αυτό πρέπει να πληρώσει, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα, φόρο 7.998 ευρώ και ΕΝΦΙΑ για το 2014 το ποσό των 8.442,68 ευρώ. Μετά την καταβολή λοιπόν των φόρων καλείται να ζήσει για έναν χρόνο με 3.136,96 ευρώ. Δηλαδή πρέπει να επιβιώσει με 8,59 ευρώ την ημέρα, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί καν στις βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Στην προσφυγή του υπογραμμίζει ότι υπερφορολόγηση που δέχεται τον οδηγεί «στην οικονομική εξαθλίωση και στην καταστροφή». Κι ακόμη ότι η υπερβολική φορολόγηση παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας και εξ αυτού του λόγου τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος του 2013 και ΕΝΦΙΑ του 2014 είναι άκυρα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα