Ο χάρος βγήκε παγανιά στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 56 τραυματίστηκαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου της Κουέτα στο Πακιστάν όταν το πρωί της Δευτέρας βομβιστής αυτοκτονίας είχε ζωστεί με εκρηκτικά βάρους 8-10 κιλών και ανατινάχθηκε.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης του Μπαλουτσιστάν, Σαναουαλάχ Ζέχρι, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε καθώς πολλοί δικηγόροι και δημοσιογράφοι συγκεντρώνονταν στο Πολιτικό Νοσοκομείο της Κουέτα για να παραλάβουν τη σορό του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Μπαλουτσιστάν, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε ξεχωριστή επίθεση. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες.

Σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης έχει σημάνει συναγερμός ετοιμότητας ούτως ώστε να νοσηλευτούν δίχως προσκόμματα οι τραυματίες.

Σημειώνεται ότι την «πατρότητα» της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ που αποτελεί παρακλάδι των Πακιστανών Ταλιμπάν, ενώ τα μέλη του βομβιστή έχουν βρεθεί και θα μεταφερθούν σε εργαστήριο για να ταυτοποιηθούν.

Όπως ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκπρόσωπος της οργάνωσης ονόματι Εχσανουλάχ Εχσάν, “το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν και η Συνέλευση των Ελεύθερων [Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ] αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τέτοιες επιθέσεις. Θα δώσουμε σύντομα στη δημοσιότητα ένα βίντεο”.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στη διάρκεια του οποίου η σημαία της χώρας θα κυματίζει μεσίστια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα