Ο Χίντινγκ στρώνει τον δρόμο για τη μεταγραφή Αφελάι!

Το 2004, ο Γκους Χίντινγκ, ως τεχνικός τότε της PSV Αϊντχόβεν, ανέδειξε ένα μεγάλο ταλέντο. Το όνομά του… Ιμπραϊμ Αφελάι. Έντεκα χρόνια μετά, ο ίδιος άνθρωπος, από τη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή της Ολλανδίας, αναλαμβάνει να… επαναφέρει στο φως τη μεγάλη του αποκάλυψη.

Ο Γκους Χίντινγκ στρώνει το έδαφος για την επόμενη μεταγραφή του Ιμπραϊμ Αφελάι. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα τραυματισμών και αγωνιστικής αποχής, ο διεθνής μέσος αναγεννήθηκε στον Ολυμπιακό, πραγματοποίησε μία σχετικά γεμάτη σεζόν και παρότι δεν… τρέλανε με τις επιδόσεις του τους «ερυθρόλευκους», κατάφερε να επανέλθει και να αποκτήσει έναν καλό ρυθμό.

Ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «μέντορας» του Ιμπραϊμ Αφελάι, αναλαμβάνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του να αναδείξει το πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο του συμπατριώτη του μεσοεπιθετικού. Το πόσο πιστεύει στον Αφελάι ο Χίντινγκ αποδείχθηκε από τις πρώτες του κλήσεις ως Ομοσπονδιακός των «οράνιε». Ο Ιμπραϊμ επανήλθε χωρίς… χρονοτριβή στην αποστολή της Ολλανδίας και έχει πάρει φανέλα βασικού σε μία ομάδα της οποίας το ταλέντο περισσεύει απ’ όλες τις… πλευρές!

Το καλοκαίρι ο Αφελάι μένει ελεύθερος τόσο από την Μπαρτσελόνα, όσο και από τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίζεται ως δανεικός. Ο Γκους Χίντινγκ μίλησε στον διεθνή Τύπο για το… πουλέν του, λέγοντας πως ο παίκτης επανήλθε ολοκληρωτικά, πως είναι καιρό τώρα μακριά από τραυματισμούς και πως όποια ομάδα τον εντάξει στο δυναμικό της, μόνο κέρδος θα αποκομίσει.

Έντεκα χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά με μία… παραλλαγή στους ρόλους τους. Ο Γκους Χίντινγκ έχει αδυναμία στον Ιμπραϊμ Αφελάι, δεν το κρύβει και το διαλαλεί, ώστε να «ξυπνήσει» τους υποψήφιους «μνηστήρες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα