Ο Χατζημαρκάκης εποφθαλμιά τις ευρωβουλευτικές έδρες ΚΚΕ-Χ.Α.

Τις ευρωβουλευτικές έδρες του Σωτήρη Ζαριανόπουλου του ΚΚΕ και του Γιώργου Επιτήδειου της Χρυσής Αυγής εποφθαλμιά ο Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ο επικεφαλής των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών κατάθεσε ένσταση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, μαζί με τους πρώτους σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιους του κόμματός του Μιχάλη Ατσαλάκη και Μάνο Παυλάκη.

Σε αυτή επισημαίνεται η αντισυνταγματικότητα της διάταξης του άρθρου 6 παρ. 5 Ν. 4255/2014, με την οποία επιβάλλεται ελάχιστο όριο ύψους 3%, που πρέπει να υπερβεί ένα κόμμα στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να δικαιούται να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή.

Οι «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» σημειώνουν στην ένστασή τους πως οι κανόνες για την πολιτική εκπροσώπηση δεν μπορεί να τίθενται από τα μεγάλα κόμματα και να οδηγούν σε αποκλεισμό νέων σχηματισμών.

Η συζήτηση της ένστασης εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου τού 2014 και η απόφαση υπολογίζεται να εκδοθεί έναν μέχρι δύο μήνες αργότερα. Υπενθυμίζουμε πως αντίστοιχη ένσταση κατατέθηκε κι από τον ΛΑΟΣ και τους πρώτους σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιους ευρωβουλευτές, Γιώργο Καρατζαφέρη και Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα