Ο Χατζησαφί έδωσε το φιλί της ζωής στον Ολυμπιακό

Ακόμη πιο μακριά από τον τίτλο βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά ναι μεν γλίτωσε την ήττα στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι(2-2), αλλά η απόστασή της από την κορυφή μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Η ΑΕΚ πλέον βρίσκεται τέσσερις πόντους μακριά, ενώ ο ΠΑΟΚ που είναι τρεις έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και αν κερδίσει τη Λάρισα θα πάει στους έξι…

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κόντρα στον Ατρόμητο «τραυματισμένος» ψυχολογικά, και μετατράπηκε και αγωνιστικά (τρεις αναγκαστικές αλλαγές). Μάλιστα χρειάστηκε ένα… ριμπάουντ, στο 90′, του Χατζισαφί, στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, ύστερα από το χαμένο πέναλτι του Τζούρτζεβιτς, για να πάρει τον βαθμό από έναν σαφέστατα, καλύτερο Ατρόμητο, ο οποίος προηγήθηκε δύο φορές στο 19΄ με τον Βασιλακάκη και στο 66΄με τον Ντιγκινί!  Οι ερυθρόλευκοι ανταπέδωσαν με τον καλύτερό τους παίκτη Μάριν στο 28΄ και στην εκπνοή με τον Χατζισαφί.

Η κατοχή μπάλας στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν για τον Ατρόμητο, με τον Ολυμπιακό να «ψάχνεται». Οι γηπεδούχοι… γυρόφερναν την περιοχή του Προτό και σε μια από αυτές τις φάσεις, στο 7′, κέρδισαν το φάουλ που θα έφερνε την πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα. Ο Γιαννούλης το εκτέλεσε απευθείας από πλάγια και μακρινή θέση στα δεξιά αιφνιδιάζοντας τον Βέλγο γκολκίπερ που είχε κάνει 1-2 βήματα εκτός εστίας, όμως οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν τυχεροί αφού η μπάλα σταμάτησε στη δεξιά συμβολή των δοκαριών.

Στα επόμενα λεπτά έγινε εμφανές το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην κυκλοφορία της μπάλας, με το έντονο πρέσινγκ του Ατρόμητου να αποτελεί για ακόμη μια φορά δυσεπίλυτο γρίφο για την «ερυθρόλευκη» μεσαία γραμμή. Αντιθέτως, κάθε φορά που ο Ατρόμητος έκλεβε μπάλες ή εκμεταλλευόταν λάθος πάσες, έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα. Σε μια από αυτές τις φάσεις στο 11′, ο Ντάουντα υποδέχθηκε μπαλιά του Ντιγκινί και βγήκε απέναντι στον Προτό από πλάγια θέση, όμως ο Βέλγος γκολκίπερ απέκρουσε. Κοντά στο γκολ έφτασε η ομάδα του Κάναντι και στη φάση του 16′, όμως ο Ντάουντα αυτή τη φορά σούταρε άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή, έπειτα από γύρισμα του Γιαννούλη.

Ο Ατρόμητος ήταν απόλυτα κυρίαρχος και πριν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο έφθασε στο γκολ, αξιοποιώντας την τέταρτη ευκαιρία του. Στο 19΄, ο Ουάρντα επιτέθηκε από τα αριστερά χωρίς ο Ομάρ να τον… ενοχλήσει, σήκωσε το κεφάλι, σημάδεψε με τη σέντρα του τον Βασιλακάκη και αυτός, από τη στιγμή που κανείς από τους δύο στόπερ δεν έκανε καν κίνηση προς τη μπάλα, νίκησε τον Προτό με μια απλή κεφαλιά στη γωνία. Στο 22’… μύρισε και το 2-0, σε μια από τις πάρα πολλές φάσεις που η δεξιά πτέρυγα άμυνας του Ολυμπιακού πήρε «0» για την αντίδραση και την αποτελεσματικότητά της. Ο Ουάρντα έκανε ό,τι ήθελε, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ντάουντα ο οποίος δεν πλασάρει σωστά και δίνει στον Προτό την ευκαιρία να μπλοκάρει, κρατώντας την ομάδα του «μέσα» στο ματς.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με την πρώτη του… μισή ευκαιρία. Στο 28′, ο Μάριν βρήκε χώρο στην αντεπίθεση, δοκίμασε το πόδι του από διαγώνια θέση λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στο μοναδικό σημείο που ο Γιαννιώτης δεν μπορούσε να κάνει κάτι, για το 1-1.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να  είχαν πάρει και κεφάλι στο σκορ στο 30′, όμως η πολύ καλή συρτή σέντρα του Πάρντο (σ.σ. λίγη ώρα νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του Φορτούνη που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού) πέρασε από όλους, με τον Μιραλάς να μην μπορεί να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής. Σε αυτό το σημείο, το ματς είχε αρχίσει να γίνεται ροντέο με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω αφού οι μεσαίες γραμμές των δύο ομάδων είχαν χάσει τη συνοχή τους. Στο 32′ ήρθε η επόμενη φάση του Ατρόμητου, όταν για πολλοστή φορά η άμυνά του απλώς παρακολούθησε τον Βασιλακάκη που πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Προτό.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο με δύο ακόμη καλές στιγμές, όμως ούτε ο Ουάρντα στο 38′ σημάδεψε σωστά, ούτε ο Βασιλακάκης στο 42′, όταν ο Μποτία έσωσε την ομάδα του με τάκλιν αυτοθυσίας, σε μια από τις ελάχιστες πραγματικά καλές αμυντικές προσπάθειες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο 45λεπτο που ολοκληρώθηκε με τον Ατρόμητο να έχει 10 τελικές έναντι 2 του Ολυμπιακού.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο στο ματς. Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός ήταν ο τραυματισμός του Παναγιώτη Ταχτσίδη σε μια σφοδρή σύγκρουσή του με τον Μάντσον στο 55′, με τον διεθνή χαφ να χάνει για λίγο τις αισθήσεις του μέχρι να επέμβει το ιατρικό τιμ. Η πρώτη φάση του δεύτερου μέρους άνηκε στους «ερυθρόλευκους», όταν στο στο 61΄, ο Μάριν σέντραρε από τα αριστερά, ο Μάντσον έκανε λάθος διώξιμο και έστρωσε ουσιαστικά στον Ανσαριφάρντ, όμως ο Ιρανός αστόχησε εξ επαφής.

Τελικά ο Ταχτσίδης αντικαταστάθηκε στο 62′ αφού πλέον ο Ολυμπιακός χρειαζόταν γκολ για να έχει ελπίδες στη μάχη του τίτλου, όμως το σημείο αυτό και μετά ουσιαστικά κατέρρευσε. Η μεσαία του γραμμή ήδη υπολειτουργούσε, η άμυνά του συνέχιζε να αντιδρά καθυστερημένα και από τη στιγμή που βγήκε από το γήπεδο ένας ακόμη χαφ, ήρθε η ολοκληρωτική τακτική διάλυση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο 65′ ο Ντιγκινί χάνει την πρώτη ευκαιρία του Ατρόμητου στο δεύτερο μέρος, με τον Ομάρ να απομακρύνει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του. Ένα λεπτό μετά, στο 66′, ήρθε τελικά και το 2-1 των Περιστεριωτών. Ο Ουάρντα είχε όλο το χρόνο να περάσει μια ωραία μπαλιά για τον Ντιγκινί και αυτός αφού έκανε την προσποίηση στον Μποτία, με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Προτό.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ατρόμητος έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό ώστε να τον χτυπήσει στην κόντρα και έφτασε κοντά στο να το κάνει στο 71′. Σε αυτή την αντεπίθεση, οι γηπεδούχοι έφυγαν 5 εναντίον 2, όμως ο Προτό έσωσε και πάλι το τετ-α-τετ του Ντάουντα και έπειτα ο Ντιγκινί σούταρε άουτ ουσιαστικά σε κενή εστία!

Η ολοκληρωτική υπεροχή του Ατρόμητου συνεχίστηκε ως το φινάλε του αγώνα, με την ομάδα του Κάναντι να «κλειδώνει» την άμυνά της περιορίζοντας όλα τα ρίσκα. Στο ίδιο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι»… παραπατούσαν στον αγωνιστικό χώρο, όμως στο 89′ κέρδισαν πέναλτι σε υπόδειξη του Τζήλου για επαφή του Χατζηισαΐα με τον Ζιλέ. Ο Τζούρτζεβιτς αστόχησε μεν, όμως ο Χατζισαφί πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 2-2 που αφήνει φυσικά και τις δύο ομάδες ανικανοποίητες. Ο μεν Ατρόμητος επειδή δικαιούταν βάσει εικόνας τη νίκη και ο δε Ολυμπιακός επειδή μένει πολύ πίσω στην κούρσα του τίτλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα