Πάει εξεταστική ο Στουρνάρας

ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Το πέρασμα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ είναι προγραμματισμένο να κάνει τις προσεχείς ημέρες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα ο κεντρικός τραπεζίτης έχει προσκληθεί να καταθέσει στις 11 Οκτωβρίου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά από την αντίστοιχη κατάθεση στην ίδια επιτροπή του προκατόχου του στην ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να βρεθεί ενώπιων της επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, επίσης, η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί απέναντι από τα μέλη της επιτροπής την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Ανεξαρτήτως, πάντως, των παραπάνω κλήσεων αξίζει να επισημανθεί η όξυνση που παρατηρήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην εξεταστική επιτροπή όταν οι κυβερνητικοί βουλευτές αντέδρασαν έντονα στις κατηγορίες συναδέλφων τους από την αντιπολίτευσης, ότι η πλειοψηφία έχει έτοιμο πόρισμα. Ειδικότερα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε πως «με τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή, ότι σύντομα έρχεται το πόρισμα της Εξεταστικής και θα δούμε ποιος θα γελάσει, αποδεικνύει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία το έχει ήδη έτοιμο».

«Παρακαλώ μην μας κοροϊδεύετε. Αν έχετε ενημερώσει τον πρωθυπουργό γι’ αυτά έχετε ευθύνη» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος αντέδρασε, καταλογίζοντας «σκοπιμότητα στις συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Λοβέρδου που δεν βοηθούν στην εξέταση μαρτύρων».

«Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σε αυτό που ξέρει ολόκληρη η Ελλάδα. Στις 19 Δεκεμβρίου θα δοθεί το πόρισμα. Ουδέν μένει κρυπτό. Αν κάποια μέλη δεν θέλουν πόρισμα, μπορούν να ανησυχήσουν. Κανένα πόρισμα δεν είναι έτοιμο, καμία σύνδεση δεν έχουμε με κέντρα εξουσίας» επισήμανε ο κ. Φάμελος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα