“Πάλεψα με την πλέον απαίσια κάστα – Δεν πίστευα ότι με μισούν τόσο”

Η απογοήτευση του Ματέο Ρέντσι μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι μεγάλη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός (μένει για λίγες ημέρες ακόμα στην καρέκλα μέχρι να εγκριθεί ο προϋπολογισμός) έκανε  μια δραματική εξομολόγηση στον ιταλικό Τύπο.

Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Πρότεινα μια σωστή μεταρρύθμιση. Πάλεψα με την πλέον απαίσια κάστα. Αν δεν με θέλουν, φεύγω με τη συνείδησή μου ήσυχη». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον πληγωμένο Ματέο Ρέντσι, στην Κοριέρε ντελά Σέρα.

Η εξομολόγησή του στο πιο στενό του περιβάλλον είναι πιο δραματική. «Δεν πίστευα ότι με μισούσαν τόσο. Ηταν ένα μίσος αποσταγμένο, καθαρότατο», αναφερόμενος στην εσωκομματική αντιπολίτευση που τάχθηκε υπέρ του Όχι.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των «Νέων» από την συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ο μεγάλος χαμένος του δημοψηφίσματος, διαφαίνεται ξεκάθαρα η πικρία του.

Το «φεύγω» του Ρέντσι πρέπει να ερμηνευτεί, κατά την ιταλική εφημερίδα, υπό μια ευρύτερη έννοια, καθώς δεν πρόκειται μόνο να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, αλλά και την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Σημασία, τώρα, έχει η επόμενη ημέρα, η οποία δεν ανησυχεί μόνο την Ιταλία αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και τις αγορές», σημειώνει με νόημα ο ιταλικός Τύπος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα