Πάλεψε, αλλά έχασε στο Ισραήλ η ΑΕΚ

Σε μία κατοχή κρίθηκε το ματς της ΑΕΚ με την πρωταθλήτρια Ισραήλ, Χάποελ, στην Ιερουσαλήμ. Η Ένωση ηττήθηκε 82-78 και πλέον δεν κρατάει την τύχη της πρόκρισης στα χέρια της, πληρώνοντας όχι τόσο αυτή την ήττα, όσο τα λάθη προγραμματισμού που την οδήγησαν σε αυτό το ματς με περιορισμένες λύσεις.

Η ΑΕΚ έδειξε να μπαίνει για πρώτη φορά συγκεντρωμένη στην άμυνα σε αγώνα για το Eurocup. Προηγήθηκε μάλιστα 0-4, ενώ μέχρι το 9-11 το προβάδισμα εναλλασσόταν, αλλά στη συνέχεια τα πέντε λάθη της Ένωσης (τρία ο Λουκάς, μόλις ένα η Χάποελ) και η εκνευριστική ευστοχία των Ισραηλινών από παντού, έδωσαν διαφορά ένδεκα πόντων στους γηπεδούχους με το σκορ να κλείνει στο 31-20.

Στο β’ δεκάλεπτο έπαψε η ευστοχία των γηπεδούχων και με τον Χέρστον να μπαίνει στο πνεύμα του αγώνα και τον Καλαμπόκη να παίζει ώριμα και ψύχραιμα, η ΑΕΚ ροκάνισε τη διαφορά στους πέντε (35-30) και θα μείωνε ακόμη περισσότερο αν είχε μία στοιχειώδη ευστοχία στα τρίποντα. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με διαφορά έξι πόντων, 43-37 και την ελληνική ομάδα να βρίσκει ένα καλό σχήμα στην άμυνα, αλλά να βλέπει τον Μαυροκεφαλίδη να μένει στους πέντε πόντους (είχε όμως επτά ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο τάπες). Ο Μαυροειδής, πάντως, έκανε ότι μπορούσε επιθετικά, όντας πρώτος σκόρερ στο α’ ημίχρονο με 9 πόντους.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σάκοτα έχασε την ευκαιρία να μπει δυναμικά μειώνοντας το σκορ – ανακτώντας παράλληλα ψυχολογία – αφού είχε λάθος επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα να μένει διαρκώς πίσω στο σκορ, μειώνοντας απλά κάποια στιγμή στους τέσσερις. Τελικά η διαφορά στο γ’ δεκάλεπτο έκλεισε στους έξι πόντους (61-55), στα επίπεδα δηλαδή της ανάπαυλας. Στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ πάλευε να ρίξει τη διαφορά στα επίπεδα του ενός σουτ, μείωνε διαρκώς μέχρι τους τέσσερις, μέχρι που μία «τρίποντη βόμβα» του Καλαμπόκη δύο λεπτά πριν το τέλος έκανε το 74-72. Το ματς έγινε θρίλερ, ωστόσο η νίκη χάθηκε στα δέκα τελευταία δευτερόλεπτα όταν με τη διαφορά στους δύο οι Ισραηλινοί έχασαν την μπάλα, αλλά την έκλεψαν μέσα από τα χέρια του απρόσεκτου Καλαμπόκη, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 82-78.

Δυστυχώς για την Ένωση, ο Χέρστον έπαιξε καλά μόνο για δέκα λεπτά, ο Λουκάς πήρε μπροστά στο τέλος, ο Μιλόσεβιτς χρησιμοποιήθηκε λιγότερο απ’ όσο θα έπρεπε, ο συγκινητικός Κατσίβελης δεν είχε συμπαραστάτη για να παίρνει ανάσες και  ο Καλαμπόκης στάθηκε μοιραίος στο τέλος!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα