“Πάλι ο λαός θα πληρώσει τα… σπασμένα”

Για μια συμφωνία, η οποία θα πλήξει ξανά το λαό έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Από τη Μεσούντα της Άρτας, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον Άρη Βελουχιώτη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ  κάλεσε τον λαό να αντισταθεί.

«Όποια και αν θα είναι η κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, πάλι ο λαός θα πληρώσει τα… σπασμένα. Ο λογαριασμός θα του έρθει, είτε με τη νέα συμφωνία των 47+8 σελίδων του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε με οποιαδήποτε άλλη πιθανή εμπλοκή για χρεοκοπία της χώρας. Ο λαός θα είναι το μόνιμο υποζύγιο», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και συνέχισε λέγοντας: »Γι’ αυτό τώρα, απαιτείται οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση. Ο λαός να διεκδικήσει στους δρόμους το δίκιο του, να μην υποστηρίξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, οποιαδήποτε νέα συμφωνία που θα τον φέρει σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν που βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Συμπαράταξη με το ΚΚΕ και ενίσχυση του ταξικού λαϊκού κινήματος» τόνισε.

«Ο λαός βρίσκεται σε μια κατάσταση εκβιαστικών διλημμάτων. Καθημερινά κυβέρνηση και τρόικα-θεσμοί τον βομβαρδίζουν συνέχεια, ώστε να μείνει τρομοκρατημένος και φοβισμένος. Αυτός ο λαός, όπως απέδειξε και στον διάβα των δεκαετιών και επειδή σήμερα τιμάμε και τη μνήμη του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, έχει δείξει ότι μπορεί να σηκωθεί. Όπως λέει και ο ποιητής “τη ρωμιοσύνη μη την κλαις εκεί που πάει να σκύψει νάτη πετιέται αποξαρχής”. Αυτό είναι το μήνυμα τώρα» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα