Πάλι τα ίδια ο Κυριακίδης!

 

Πέρσι ο Παναιτωλικός άρχισε το πρωτάθλημα πολύ άσχημα, με την άμυνά του να πελαγοδρομεί και τις αλλαγές στο σχηματισμό της οπισθοφυλακής να διαδέχονται η μία την άλλη, μέχρι να κατασταλάξει η τεχνική ηγεσία της ομάδας του Αγρινίου σε ένα σχήμα λίγο πιο ορθολογικό. Μία εκ των αλλαγών ήταν η χρησιμοποίηση του Δημήτρη Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ στη θέση του Στεφανάκου.

Ο 30χρονος πλέον Έλληνας τερματοφύλακας φαίνεται ότι και φέτος θα μας απασχολήσει με τις αποκρούσεις του. Αν πέρσι αναρριχήθηκε δεύτερος καλύτερος τερματοφύλακας της Super League, φέτος θα διεκδικήσει την πρωτιά. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει δεχθεί μεν δύο γκολ, αλλά πρέπει να έχει αποσοβήσει άλλα έξι-επτά. Δεν αγωνίζεται, δα, σε κάποια ομάδα που φημίζεται για την άμυνά της.

Στην Τούμπα ήταν ο άνθρωπος που κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 2-1, αλλά στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο για τη δεύτερη αγωνιστική ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Παναιτωλικού με 0-2. Η γνωστή ρήση «κατέβασε τα ρολά» δεν αποτυπώνει εξ’ ολοκλήρου το τι έπιασε ο άνθρωπος, ιδίως στα τελευταία λεοτά.

Είναι να απορεί κανείς με την σταδιοδρομία του Κυριακίδη, ο οποίος – η αλήθεια είναι – τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να «απογειώνεται». Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά, ιδίως για τερματοφύλακα. Πέρσι το Δεκέμβρη η «Α» εντόπισε την αγωνιστική του άνοδο – πάλι μετά από ένα ματς με τον Ατρόμητο – όταν τον χαρακτηρίζαμε τον πιο φορμαρισμένο τερματοφύλακα, με τη Super League να μας επιβεβαιώνει στο τέλος της χρονιάς:

Σε δαιμονιώδη κατάσταση ο Δημήτρης Κυριακίδης!

Ο Κυριακίδης βρέθηκε στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 18 ετών, έμεινε μέχρι τα 24, αλλά πάντα κάποιος πιο έμπειρος βρισκόταν μπροστά του, μην αφήνοντας τον να γίνει ενεργό μέλος της ομάδας. Από το 2010 κι έπειτα, στο Λεβαδειακό, στην Ξάνθη και τώρα στον Παναιτωλικό πλησιάζει τις 200 επίσημες εμφανίσεις και συνεχίζει, με το συμβόλαιό του να λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα