“Πάντα πρέπει να ανησυχείς για πυρηνικό πόλεμο με τη Β. Κορέα”

Στις απειλές της Βόρειας Κορέας κατά των ΗΠΑ για πυρηνικό πόλεμο αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε τοπικό δίκτυο του Ουϊσκόνσιν, που συνεργάζεται με το CNN. Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε στο αν πρέπει να ανησυχούν οι ΗΠΑ από ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας τα εξής:   «Κοιτάξτε, πάντα πρέπει να ανησυχεί κανείς».

Κάθε άλλο παρά καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ρωτήθηκε πόσο θα πρέπει να ανησυχούν οι Αμερικανοί για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου με τη Βόρεια Κορέα.

«Δεν ξέρεις ακριβώς με ποιον έχεις να κάνεις. Είχα μια υπέροχη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίθνας και αυτή η συνάντηση μου “είπε” πολλά κι είδατε να συμβαίνουν πολλά. Έχουν μια αρκετά μεγάλη δύναμη, ίσως όχι τεράστια, αλλά αρκετά μεγάλη δύναμη [επιρροής] στη Βόρεια Κορέα. Θα δούμε τι θα γίνει. Είνια μια πολύ περίεργη κατάσταση.»

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους προκατόχους του στο αξίωμα ότι με την αναβλητικότητά τους άφησαν τα πράγματα να φθάσουν σε πολύ επικίνδυνο σημείο. «Τώρα εγώ βρίσκομαι σε μια θέση όπου αυτός (σ.σ. ο Κιμ Γιονγκ Ουν) έχει πυρηνικά και εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό», είπε.
«Ας ελπίσουμε ότι θέλει την ειρήνη και εμείς τη θέλουμε και αυτός είναι ο τελικός σκοπός μας, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα