Πάντα πρώτη η ΑΕΚ στο μπάσκετ, 80-72 την Καβάλα

Την πέμπτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ με αντίπαλο την Καβάλα στο ΟΑΚΑ με σκορ 80-72 και παρέμεινε αήττητη στην κορυφή της βαθμολογίας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ!

Στο πρώτο ημίχρονο η περιφερειακή άμυνα της ΑΕΚ ήταν τραγική και μετά το καταπληκτικό αμυντικά 20λεπτο κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισραήλ Χάποελ για το Eurocup, ο κόσμος περίμενε κάτι καλύτερο. Οι παίκτες του Σάκοτα, όμως, δέχθηκαν 42 πόντους (45-42 το σκορ) και ως δικαιολογία μπορεί να σταθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν για πολλά λεπτά παίκτες από τον πάγκο (Ανοσίκε, Παπαντωνίου, Σκραμπ, Κατσίβελης, Καλαμπόκης). Με την ομάδα να παίζει δύο φορές την εβδομάδα, βέβαια, έπρεπε να συμβεί κι αυτό. Τουλάχιστον επιθετικά υπήρχε πλουραλισμός, αφού σκόραραν όλοι με εξαίρεση τον Ανοσίκε, που ήταν όμως πρώτος σε ριμπάουντ (6) και ασίστ (2).

Στην επανάληψη μπήκε η λεγόμενη βασική «κιτρινόμαυρη» πεντάδα και η Ένωση έφτασε τη διαφορά μέχρι και τους 14 πόντους στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, χωρίς ωστόσο να παίξει κάποιο εντυπωσιακό μπάσκετ, με προφανέστατη εντολή από το Σάκοτα για μικρή κατανάλωση ενέργειας, αφού ακολουθεί ταξίδι και κρίσιμο ματς στη Λιθουανία. Οι γηπεδούχοι είχαν απλά το νου τους να μην πλησιάσει η Καβάλα στο σκορ και σχεδόν σβηστοί νίκησαν τελικά με οκτώ πόντους διαφορά.

Στα συν του Δικεφάλου το ότι μπορεί και να νικάει χωρίς να παίζει στο μάξιμουμ και ότι φαίνεται εβδομάδα με εβδομάδα να διαθέτει πιο δουλεμένο σύνολο, ωστόσο δεν αλλάζει η ανάγκη ενίσχυσης στις θέσεις «1» και «5», ότι ο Σκραμπ δεν κατάφερε να αρπάξει την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του και ότι ο Κάρτερ δεν μπόρεσε να παίξει καλά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

ΑΕΚ: Σάκοτα (12), Γουόρεν (8), Κάρτερ (2), Χέρστον (16), Μαυροκεφαλίδης (13 και 11 ριμπάουντ), Κατσίβελης (2), Παπαντωνίου (3), Μιλόσεβιτς (14), Σκραμπ (3), Καλαμπόκης (7), Μωραΐτης, Ανοσίκε

ΚΑΒΑΛΑ: Ντερ Μαρς (4), Κοστόφ (16), Τζόουνς (22), Καλαϊτζίδης (4), Ρόμπινσον (8 και 6 ασίστ), Κεμπ (2), Γιαννακίδης, Σταμπουλής (7), Γκέλιος, Λίβας (3), Βάργκας (6)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα