Πάντα την Κυριακή 

Με τη δεύτερη αξιολόγηση να είναι ανοιχτή και τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές να βρίσκονται σε εξέλιξη, ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ έρχεται να αποκαλύψει ακόμη μία ανεξήγητη «απαίτηση» του ΔΝΤ. Ποια είναι αυτή; Η πλήρης απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων!

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι το ΔΝΤ φέρονται να ζήτησαν από την κυβέρνηση να φέρει εντός του Δεκεμβρίου προς ψήφιση στη βουλή σχετικό νομοθέτημα που να επιβάλει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το «ΕΘΝΟΣ», οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ εξέφρασαν την εν λόγω απαίτηση μέσω mail το οποίο εστάλη ξεχωριστά από τους άλλους δανειστές, υποσημειώνοντας ότι το επίμαχο μέτρο συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που δεν εφαρμόστηκε.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το ελληνικό υπουργείο να απάντησε αρνητικά, παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν ότι το σημερινό σύστημα αποδίδει, καθώς βάσει των στοιχείων του ΥΠ.ΟΙΚ. ήδη αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των Κυριακών στις οποίες είναι ανοιχτά τα καταστήματα είναι 38,6.

Επίσης η κυβέρνηση φέρεται επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι επεξεργάζεται τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να καθοριστούν γενικά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια με βάση τα οποία μια περιοχή θα χαρακτηρίζεται τουριστική. Σε αυτές τις περιοχές, σημείωσε το υπουργείο, οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα