Πάνω από 60 εκατ. ευρώ οι μίζες για τα ASRAD

Μίζες που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχουν διακινηθεί στο πλαίσιο της προμήθειας των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων ASRAD. Ο ανακριτής διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής ο οποίος ερευνά τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων απέστειλε νέες κλήσεις προς απολογία σε 13 ατομα, γερμανούς στελέχη των εταιρειών Atlas και Rheinmetall AG.

Οι νέες κλήσεις σηματοδοτούν νέο κύκλο απολογιών ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, για την ίδια δικογραφία αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις σε δέκα ακόμη στελέχη των δύο εταιρειών. Τα αδικήματα που τους αποδίδονται αφορούν δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία, διακινήθηκαν τουλάχιστον 38 εκατομμύρια ευρώ για μίζες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των δικαστικών αρχών η συνολική μίζα ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Παράσταση πολιτικής αγωγής έχει δηλώσει το ελληνικό Δημόσιο το οποίο ζητεί από τις γερμανικές εταιρίες αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση των επίμαχων οπλικών συστημάτων ήδη 35 Έλληνες κατηγορούμενοι έχουν απολογηθεί και το σκέλος αυτό της δικογραφίας έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει την πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα