“Πάρτι” προσλήψεων συγγενών στη βουλή της Βρετανίας

Kάτι από Ελλάδα θυμίζει η βουλή της Βρετανίας αφού γίνεται “πάρτι” προσλήψεων συγγενών.Πιο συγκεκριμένα, 4.500.000 λίρες (5.705.800 περίπου ευρώ) κοστίζουν κάθε χρόνο στους Βρετανούς φορολογούμενους οι προσλήψεις που κάνουν οι Βρετανοί βουλευτές σε συγγενείς τους, τους οποίους παίρνουν ως εργαζόμενους στα βουλευτικά τους γραφεία και μάλιστα οι συγγενείς αμείβονται υψηλότερα από τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Έκθεση της Επιτροπής Κανόνων στη Δημόσια Ζωή, που ελέγχει και τα οικονομικά του βρετανικού κοινοβουλίου, διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις Βρετανούς βουλευτές έχει προσλάβει έναν συγγενή του και τον πληρώνει μάλιστα και παραπάνω κατά 5.000 λίρες (μέσο όρο) τον χρόνο (6.340 ευρώ) από τους υπόλοιπους υπαλλήλους που απασχολεί.

Όπως διαβάζουμε σε βρετανικά Μέσα, η Επιτροπή σκέφτεται να απαγορεύσει στους βουλευτές να προσλαμβάνουν συγγενείς τους, διότι το «οικογενειακό πάρτι» με τα χρήματα του βρετανικού λαού έχει ενοχλήσει.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του βουλευτή των Εργατικών, Σιμόν Ντάνκζουκ (Simon Danczuk), ο οποίος έχει προσλάβει στο βουλευτικό του γραφείο τη σύζυγό του Κάρεν.

Ο Σερ Άλισρερ Γκράχαμ, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κανόνων στη Δημόσια Ζωή, δήλωσε: «Είναι ένας τρόπος για τους βουλευτές να ενισχύουν το οικογενειακό εισόδημα».

Κανείς δεν αρνείται τα στραβά της Ελλάδας, αλλά μην μας παριστάνουν οι «Ευρωπαίοι» τους «τέλειους». Για αυτό είναι καλό να έχουμε τη σωστή εικόνα για το τι συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι τη μίζερη που μας έχουν μάθει, ότι δηλαδή εμείς εδώ είμαστε «ψωροκώσταινα» και οι άλλοι είναι οι «ευρωπαίοι», οι «προοδευμένοι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα