Πάτμος: Ευρωπαϊκό βραβείο για την αναστήλωση τριών ανεμόμυλων

Η Επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου.

Το Σάββατο 7/6, η Επίτροπος θα επισκεφθεί την Πάτμο προκειμένου να συμμετάσχει σε εορταστική εκδήλωση που οργανώνει η «Europa Nostra» και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Η κα Βασιλείου θα συμμετάσχει στην απονομή του βραβείου «Ευρωπαϊκή Ένωση-Europa Nostra» για την υποδειγματική αναστήλωση των τριών ανεμόμυλων που χρονολογούνται από το 1588 και αποτελούν εμβληματικά μνημεία της Πάτμου.

Την Τρίτη, η Επίτροπος θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα απευθύνει εναρκτήρια ομιλία στο Συνέδριο «U-Multirank, ένα νέο, παγκόσμιο σύστημα κατάταξης των Πανεπιστημίων», που οργανώνεται στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας (ώρα 10.00, Ίδρυμα «Ευγενίδου»).

Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτρόπου Βασιλείου, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

Ο πολιτισμός της Ελλάδας ανήκει αναμφισβήτητα στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και μπορεί να συμβάλλει δυναμικά στην προσπάθεια προώθησης ενός μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης για τον τόπο. Την σημασία αυτή αναγνωρίζει και στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω πρωτοβουλιών όπως τα βραβεία Europa Nostra, τα οποία επιβραβεύουν υποδειγματικές προσπάθειες διατήρησης της εθνικής και Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παράλληλα η έμφαση στην ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης αποτελεί κρίσιμο κομμάτι της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιστροφή της Ευρώπης σε βιώσιμη ανάπτυξη. Στην προσπάθεια αυτή η λεπτομερής πληροφόρηση και ανάλυση των προγραμμάτων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων την οποία προσφέρει το U-Multirank, πρωτοβουλία την οποία χρηματοδότησε η ΕΕ ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα των κρατών μελών, αποτελεί σημαντικό εργαλείο. Το U-Multirank μπορεί να συμβάλλει τόσο στην καλύτερη αξιολόγηση της εκπαίδευσης με την επέκταση των κριτηρίων βαθμολόγησης των συμμετεχόντων πανεπιστημίων όσο και στην πραγματοποίηση πιο στοχευμένων επιλογών κατεύθυνσης από τους ενδιαφερόμενους, επιλογών που θα τους ενισχύσουν σημαντικά στο χτίσιμο της επαγγελματικής τους ζωής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα