Πάτρα: Θάνατος Ρομά από ιλαρά

Δεύτερος θάνατος από ιλαρά στην χώρα μας, καθώς ένας 17χρονος ρομά στην Πάτρα νόσησε και εν τέλει κατέληξε λόγω εγκεφαλίτιδας. Να θυμίσουμε ότι το πρώτο θύμα, ήταν ένα βρέφος μόλις 11 μηνών, το οποίο έχασε την ζωή του λόγω σηψαιμίας τον Οκτώμβριο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα κρούσματα εμφανίζονται κυρίως σε μικρά παιδιά από τις κοινότητες Ρομά και άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία στην συγκεκριμένη λοίμωξη. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν γιατροί οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, η ιλαρά είναι μία νόσος υψηλής μεταδοτικότητας για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι της 28 Σεπτεμβρίου, στην Ελλάδα, καταγράφηκαν 196 κρούσματα ιλαράς ενώ τα προηγούμενα  έτη καταγραφόταν, περίπου ένα κρούσμα ετησίως.

«Συμπτώματα»

Τα κλασσικά συμπτώματα είναι, βήχας, τετραήμερος πυρετός (εώς και 40ο ) , καταρροή και κόκκινα μάτια. Επίσης, εμφανίζονται εξανθήματα αρκετές ημέρες αφότου έχει ξεκινήσει ο πυρετός. Πρωτοεμφανίζεται στο κεφάλι, ενώ συνήθως εξαπλώνεται σε μεγάλο μέρος του σώματος.

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για πλήρη εμβολιασμό των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα