Πάτσης: «Φεύγω οριστικά»

Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του Ανδρέα Πάτση να αποχωρήσει από τη Νίκη Βόλου, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, καλώντας παράλληλα όποιον ενδιαφερόμενο να αναλάβει τις τύχες του συλλόγου, σε διαφορετική περίπτωση θα βρει ο ίδιος τη νομική φόρμουλα να δωρίσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Πάτση στη συνέντευξη Τύπου:

«Μια εικόνα, αυτή που είναι πίσω μου, είναι τα 90 χρόνια της Νίκης Βόλου. Δεξιά μου αυτός που μέσα σε 2,5 χρόνια δύο φορές πρωταθλητής και υλοποίησε όνειρο 49 ετών, είναι η ιστορία των 90 ετών. Αριστερά είναι η ανταπόδοση μέσα σε τέσσερις μόνο μήνες. Η απαξίωση στην ομάδα και τον πρωτεργάτη που έγραψε ιστορία για την ομάδα αυτή. Και κάτω το μήνυμα στον πρωτεργάτη «δεν μας αξίζεις, μάζεψτα και φύγε». Αυτό δεν αλλάζει.

Όταν ειδοποιήθηκα για το πανό (στον αγώνα με τον Αστέρα που ζητούσε από τον Ανδρέα Πάτση να φύγει), ο παρατηρητής ζήτησε να κατέβει., Έδωσα εντολή να μην γίνει αυτό. Ήθελα επί 90 λεπτά οι φίλαθλοι να δούνε αυτή την εικόνα, που είναι απαξιωτική. Αυτή είναι η Νίκη Βόλου, τα 75 εισιτήρια και η προτροπή να φύγω. Φεύγω από τη Νίκη Βόλου, από σήμερα δεν υφίσταται Πάτσης για τη Νίκη Βόλου. Το κεφάλαιο έκλεισε οριστικά κι αμετάκλητα.

Πέφτει η αυλαία της παρουσίας μου στην ομάδα. Μιας ομάδα που την πήρε στην 8η θέση στη Γ΄’ Εθνική, την ανέβασε στη Β’ Εθνική. Μια ομάδα που ήρθε πρωταθλήτρια στη Β’ Εθνική σε δύο χρόνια και φιγουράρει στη Σούπερ Λιγκ. Σε τι σας εμπόδισε ο Ολυμπιακός Βόλου να είστε στη Σούπερ Λιγκ; Σε τι σας έβαλε προσχώματα να μην ανέβετε ο νυν Δήμαρχος; Σε τίποτα απολύτως. Μήπως το πρόβλημα που δεν ανέβαινε η Νίκη ήσασταν οι ίδιοι εσείς που φορτώσατε στην πλάτη ενός ανθρώπου 8 εκατ. χρέη.

Κάποιοι διοικούντες την ΠΑΕ νίκη έπαιρναν τηλέφωνο σε παλιούς ποδοσφαιριστές και τους έλεγαν να κάνουν προσφυγές. Εγώ τίμησα περισσότερο από όλους αυτούς που το παίζουν ιδεαλιστές αλλά είναι μεροκαματιάρηδες μιας ιδεολογίας. Έφταιξαν μια ομάδα δυναμική, ρυθμίσαμε το χρέος, φτιάξαμε μια υγιή ποδοσφαιρική ομάδα. Δεχθήκαμε λοιδορία, προσβολή, υποτίμηση. Ήρθε ο Πάτσης γιατί είναι αχυράνθρωπος του Μπέου, γιατί είναι άνθρωπος του Τσακογιάννη, γιατί θέλει να κάνει συγχώνευση…

Μόνιμη αμφισβήτηση, όλοι επαΐοντες. Απαξιώνατε το περσινό ρόστερ και μετά ζητούσατε να τους κρατήσω. Μπορώ να νικήσω τους πάντες, τους βλάκες ποτέ. Όλη μου τη ζωή τη μαθαίνω διά μέσου των Νικιωτών. Από σήμερα κατεβαίνουν τα ρολά.
Ελάτε θεματοφύλακες της Νίκης Βόλου, εσείς που αγαπάτε περισσότερο τη Νίκη από τον Πάτση.

Ελάτε να αναλάβετε, εσείς οι αξιοπρεπείς, οι λεφτάδες. Από σήμερα παραιτούμαι από το δ.σ. της ΠΑΕ νίκη. θα κατεβάσω την ομάδα την Κυριακή, δεν θα κατεβάσω τις Κ, κι από τη Δευτέρα το πρωί θα πρέπει ο ερασιτέχνης που είναι ο θεματοφύλακας να επιλέει. Θα παραδώσω λογιστικά βιβλία.

Οι μετοχές θα δοθούν με 2 τρόπους Καλώ τους 950 μετόχους να δηλώσουν πόσες μετοχές ο καθένας θέλει να του χαρίσω. Όσοι θέλουν, προηγούνται οι μέτοχοι. Χαρίζω τις μετοχές. Σε περίπτωση που μέχρι αρχές Ιανουαρίου δεν τις πάρει ο κόσμος, θα βρω το νομικό τρόπο να τις κάνουμε δωρεά στον ερασιτέχνη. Ο κ. Ξάνθης να μου υποδείξει ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα πληρώνει την ομάδα.

Στη συνέχεια ο Ανδρεάς Πάτσης απάντησε σε ερωτήσεις:

-Για το δικαστήριο με τον Γιδόπουλο:

Χάθηκε το δικαστήριο για το 1 εκατ. του Γιδόπουλου. Πήραμε προσωρινή διαταγή το καλοκαίρι, τα ασφαλιστικά μέτρα χάθηκαν. Έχω παλέψει τόσα χρέη. Γιατί να μην φύγω στα 8; Φεύγω για λόγους αρχής και διασφάλισης της αξιοπρέπειάς μου.

-Για τον αγώνα του Σαββάτου:

Η ομάδα θα πάει στον Πλατανιά, αλλά από Δευτέρα όποιος αναλάβει, πρέπει να τρέξει την ομάδα.

-Για το εάν μίλησε με τους παίκτες:

Οι παίκτες έχουν συμβόλαιο, δε προτίθεμαι να κάνω ζημιά στην ομάδα. Αυτό είναι θέμα όποιου αναλάβει από Δευτέρα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της ομάδας, το ΦΠΑ, το ΙΚΑ, τη ρύθμιση.

-Εάν θα ασχοληθεί με άλλη ομάδα:

Ο Ανδρέας Πάτσης αποχωρεί από τη Νίκη Βόλου, είναι παρών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από ποια ιδιότητα, ποιο μετερίζι, κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο.

-Ποια η οικονομική κατάσταση στην ομάδα:

Η ομάδα σήμερα είναι μέσα 130.000 ευρώ. Η ΠΑΕ θα καταγράψει φέτος ζημιά περίπου 700.000 ευρώ σύμφωνα με του υπολογισμούς μας.

Μίλησα με τον κ. Ξάνθη και θεωρώ ότι είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος λόγω κύρους και λόγω θέσης που θα συνεργαστώ για την επόμενη μέρα. Προτίθεμαι να κάνω μία χορηγία στην ομάδα μπάσκετ για να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, όπως και μία χορηγία στην ανδρική ομάδα μπάσκετ.

Το λάθος το μεγάλο που έκανα ήταν ότι δεν φανταζόμουν πως αυτή η ομάδα είναι διαδικτυακή. Μου λέγαν «ανέβασε την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ και θα δεις». Την ανέβασα και είδα…

Αν στις 29 του μηνός δεν πληρωθεί η ρύθμιση στο Δημόσιο και χαθεί, τότε θα επανέλθει όλο το χρέος των 8 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν πάρα πολλά νομικά θέματα σε εξέλιξη και θα πρέπει όποιος αναλάβει, να έχει τα χρήματα να καλύψει όλα τα έξοδα αυτά. Πρέπει να υπάρχει μετρητό να διακινείται εβδομαδιαίως.

Από τα 350 εισιτήρια προχθές, τα 40 ήταν της Καλονής. Εμάς μας έμεινε κέρδος 240 ευρώ χωρίς να πληρώσουμε το Πανθεσσαλικό.
Στη συνέχεια, τα έσοδα, αν δεν κατασχεθούν, δεν υπερβαίνουν τις 150.000. Αλλά 99% θα κατασχεθούν λόγω της απόφασης στο δικαστήριο με τον Γιδόπουλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα