Πέθανε η “Μάνα” της παροικίας, η μεγαλύτερη Ελληνίδα ευεργέτιδα της Αιγύπτου

H μεγαλύτερη Ελληνίδα ευεργέτιδα της Αιγύπτου, η σπουδαία Στέλλα Κυριαζή “έφυγε” από τη ζωή σκορπώντας θλίψη σε όλον τον ελληνισμό της Χώρας του Νείλου.

Μία Ελληνίδα που γεννήθηκε πάμπτωχη στη λαϊκή συνοικία Σούμπρα του Καΐρου, έγινε η πιο πλούσια Αιγυπτιώτισσα από τις επιχειρήσεις του συζύγου της Κυριάκου Κυριάζη, πήρε τον τίτλο της «Μάνας» της παροικίας, βοήθησε το Πατριαρχείο και όλα τα σωματεία.

Ποια ήταν

Η Στέλλα Κυριάζη ήταν μέχρι σήμερα (στα 74 χρόνια της) αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (η πρώτη γυναίκα που εξελέγη και ως κοινοτική επίτροπος παλαιότερα αλλά και αντιπρόεδρος στα τέλη του 2016).

Χρημάτισε επίσης πρόεδρος και σε άλλα σωματεία αλλά, ίσως για κείνην το πιο σημαντικό έργο ήταν αυτό που επιτέλεσε ως πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία», στο οποίο εξάντλησε όλη την αγάπη της και βοήθησε όσο λίγοι Αιγυπτιώτες, τους χρήζοντες ανάγκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η αγάπη της επεκτάθηκε και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπου με τη βοήθεια και στήριξη του συζύγου της Κυριάκου Κυριάζη, ανακαίνισαν εκ βάθρων τον καθεδρικό ναό της Παναγίας Ηλιούπολης Καΐρου, όπου σήμερα θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία της και όπου αναγορεύτηκε πριν από τέσσερα χρόνια «Μεγάλη Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα