“Έφυγε” ο Ντέμης Ρούσσος

“Έφυγε” από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής ο Ντέμης Ρούσσος.  Ο σπουδαίος καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών, “χτυπημένος” από τον καρκίνο στο νοσοκομείο “Υγεία”. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στο A΄ Νεκροταφείο Αθηνών

Ο Ντέμης Ρούσσος, γνωστός τραγουδιστής σε Ελλάδα και εξωτερικό, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Με τις αναταραχές του Σουέζ, επέστρεψε με την οικογένειά του στην Ελλάδα,  όπου και συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα αρχίζοντας με τους “The Idols” σε ηλικία 17 χρόνων.

Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite’s Child, αρχικά στα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Το διακριτικό φωνητικό του ύφος προώθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο “666”, ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

Μετά από τη διάλυση των Aphrodite’s Child, συνέχισε διάφορες σποραδικές ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με τον άλλο διάσημο φίλο του, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο “Sex Power”, και το 1977 το “Magic”. Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το “Race to the End”, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar “Οι Δρόμοι της Φωτιάς”, που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο “Tu Libertad”. Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας “Blade Runner”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα