Πέντε νεκροί σε πλημμύρες στην Αυστραλία

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν παρασύρθηκαν από τις ξαφνικές πλημμύρες, έπειτα από καταιγίδα που σάρωσε χθες τη βορειοανατολική Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ενώ η πρωθυπουργός της πολιτείας Κουίνσλαντ Αναστασία Παλατσούκ μίλησε για πρωτοφανή κατακλυσμό.

Τέσσερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους ενώ επέβαιναν σε δύο οχήματα 4×4 τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά προσπαθώντας να διασχίσουν την ίδια γέφυρα, 44 χλμ. βόρεια του Μπρίσμπαν χθες το απόγευμα.

Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις άνδρες, μία γυναίκα και ένα πεντάχρονο αγόρι. Στο πρώτο αυτοκίνητο επέβαιναν ένας 74χρονος, μια 39χρονη και το αγόρι, όλοι έχασαν τη ζωή τους. Στο δεύτερο, δύο άνθρωποι κατάφεραν να σωθούν, ενώ το πτώμα του 49χρονου οδηγού βρέθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Ένας ακόμη άνδρας 75 ετών έχασε επίσης τη ζωή του, αλλά η αστυνομία κατάφερε να σώσει μια 68χρονη που είχε πιαστεί από τα κλαδιά δένδρου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι διασώθηκαν ενώ είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της καταιγίδας που έπληξε τη νοτιο-ανατολική πλευρά του Κουίνσλαντ πέρασε, χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

“Το τραγικό είναι ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν μια γέφυρα με τέτοια κακοκαιρία”, δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Κουίνσλαντ Λι Τζέφρις.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έπεσαν χθες 360 χιλιοστά βροχής σε τρεις ώρες. Το χαμηλό βαρομετρικό κατευθύνεται πλέον βορειότερα, προς την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, την οποία είχε σαρώσει άλλη καταστροφική καταιγίδα τον περασμένο μήνα. Ωστόσο σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, αναμένονται ισχυροί άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις και πολλά μποφόρ στη θάλασσα.

Η υπουργός αρμόδια για την αστυνομία, τις πυρκαγιές και τις έκτακτες καταστάσεις στην πολιτεία Κουίνσλαντ Τζο-Αν Μίλερ δήλωσε ότι οι αρχές έλαβαν χθες περίπου 4.000 κλήσεις για βοήθεια και 60 επιχειρήσεις διάσωσης διηξήχθησαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα