Πέντε ομάδες για τρία μετάλλια

 

Ο έρωτας, ο βήχας και τα φαβορί για μετάλλιο στο Eurobasket του 2015 δεν κρύβονται. Μπορεί η Εθνική μας ομάδα με το τέσσερα στα τέσσερα στον όμιλό της να φαντάζει φαβορί, πλέον, για μία θέση στο μεγάλο ή μικρό τελικό, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν παίζει μόνη της. Τρεις ομάδες φαντάζουν εξαιρετικά δυνατές κι άλλες δύο ακολουθούν ικανές να κάνουν τη ζημιά.

 

ΟΙ ΔΥΝΑΤΕΣ

Σερβία, Γαλλία και Ελλάδα παρουσιάζονται αξιόπιστες, έμπειρες και σοβαρές. Μην παρασυρόμαστε από το απόλυτο που έχουμε καταφέρει, διότι και οι Σέρβοι κάνουν περίπατο σε έναν δύσκολο όμιλο, ενώ οι Γάλλοι παρά τη νωθρότητά τους, διαθέτουν ένα σούπερ σύνολο με 6 NBAers που δεν αστειεύονται.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ

Ισπανία και Ιταλία είναι παραδοσιακές δυνάμεις και κανείς δεν μπορεί να τις υποτιμήσει. Οι Ισπανοί δεν βρίσκονται πλέον στην κορυφή του κόσμου, αλλά εξακολουθούν να διαθέτουν έναν ανίκητο Γκασόλ που στα 35 του δείχνει ακούραστος. Ωστόσο, είναι λίγο μόνος φέτος.

Οι δε Ιταλοί μπορεί να έχασαν από την Τουρκία στην πρεμιέρα, αλλά μετά τη νίκη επί των Ισπανών και την εξαιρετική τους επίθεση στο τουρνουά, δεν αποκλείεται να κάνουν τη ζημιά. Με τη Γερμανία δεν ήταν εύκολο σε ένα εκτός έδρας ματς να χειριστούν τη χαμένη ενέργεια της προηγούμενης μέρας. Θα θέλει μεγάλη προσοχή αν τελικά πέσουμε πάνω τους στους «8». Η Ελλάδα τα πάει παραδοσιακά καλά με τις ομάδες που έχουν το έναν σούπερ σταρ (η Γερμανία του Νοβίτσκι π.χ. στον τελικό του 2005 αποδείχθηκε παιχνιδάκι), αλλά έχει πρόβλημα φέτος στην περιφερειακή άμυνα, και οι Γκαλινάρι και Μπελινέλι δεν αστειεύονται.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, η Ελλάδα στους «8» θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ιταλία ή Ισπανία, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα