Πέντε χρόνια φυλακή σε όσους Σαουδάραβες εκφράζουν τη συμπάθειά τους στο Κατάρ

Με πενταετή φυλάκιση θα τιμωρείται όποιος Σαουδάραβας πει καλή κουβέντα για το Κατάρ. Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση της χώρας,

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al Akhbar, οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας θα υποχρεώνονται επίσης να πληρώσουν πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ριγιάλ (πάνω από 700.000 ευρώ) εφόσον εκφράσουν στήριξη προς τη Ντόχα.

Τη Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ και η Αίγυπτος ανακοίνωσαν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τον Κατάρ, κατηγορώντας την Ντόχα ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις και ότι αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Οι Αρχές της ανατολικής Λιβύης, της Υεμένης, καθώς και των Μαλδίβων, του Μαυρίκιου, των Νησιών Κομόρες και της Μαυριτανίας ανακοίνωσαν επίσης τη διακοπή των σχέσεών τους με το Κατάρ ενώ η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι θα υποβαθμίσει το επίπεδο των διπλωματικών επαφών με το εμιράτο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα επενέβη στα εσωτερικά άλλων χωρών και εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση των παραπάνω χωρών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα