Πέντε χώρες θέλουν να παίζουν μόνες τους!

Πολλά σενάρια ακούγονται τις τελευταίες μέρες για μετατροπή του Champions League σε κάτι καινούριο και διαφορετικό, που θα μετατρέψει τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε κάτι εντελώς αγνώριστο.

Τα Κύπελλο Πρωταθλητριών και Κυπελλούχων «κατάπιαν» το Κύπελλο Εκθέσεων (και στη συνέχεια Κύπελλο UEFA) με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να παρακολουθούμε το Champions League και το Europa League. Ωστόσο, εκπρόσωποι των πέντε κορυφαίων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία), σκέφτονται να δημιουργήσουν μία κλειστά λίγκα με ομάδες αποκλειστικά από τις συγκεκριμένες χώρες.

Πριν από λίγες μέρες, σε διάσκεψη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Συλλόγων, η σκέψη αυτή συζητήθηκε σοβαρότατα και την… μαρτύρησαν εκπρόσωποι των βελγικών συλλόγων που βρέθηκαν εκεί και δεν έδειξαν να συμφωνούν ιδιαίτερα. Η ιδέα της κλειστής λίγκας συνδυάζεται με τη δημιουργία μίας δεύτερης κατηγορίας, με ομάδες μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στις θέσεις 6-14 της κατάταξης της UEFA (όπου βρίσκεται και η Ελλάδα). Αν όμως η λίγκα είναι κλειστή, τότε δύσκολα θα μπορούν να εισέρχονται ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη, οπότε θα έχουμε να κάνουμε με διοργάνωσης δεύτερης ταχύτητας. Με λίγα λόγια, η πρωταθλητές Ελλάδας θα ξαναπαίξουν με την Μπάρτσα, την Μπάγερν ή την Άρσεναλ μόνο σε φιλικά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των Βέλγων παραγόντων, οι εκπρόσωποι των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων υπολογίζουν πως τα καθαρά ετήσια κέρδη της διοργάνωσης αυτής θα αγγίζουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Με τις τόσες διοικητικές αλλαγές στην UEFA και στη FIFA είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Να δούμε πότε αυτές θα γίνουν και σε τι πλαίσιο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα