Πέρασε με κέρδη τους «σκοπέλους»!

Μέσα σε 45 μέρες, ο Ολυμπιακός πέτυχε την ολική ανατροπή. Από δεύτερος και σε κρίση, βρέθηκε να ηγείται της βαθμολογίας με διαφορά έξι βαθμών, ενώ έβγαλε το δύσκολο αγωνιστικό του πρόγραμμα, αποκομίζοντας κέρδη αντί για απώλειες!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το… ένα πόδι στο βάθρο του πρωταθλητή και της φετινής σεζόν. Η ισοπαλία στην Τούμπα δεν ήταν απλά ένα θετικό αποτέλεσμα. Στη Θεσσαλονίκη, οι «ερυθρόλευκοι» σηματοδότησαν την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Η ομάδα του Πειραιά έβγαλε το βαρύ αγωνιστικό της πρόγραμμα με επιτυχία, «καβάλησε» τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, αύξησε τη διαφορά του από τις ομάδες που τον καταδιώκουν και όλα αυτά, ενώ ο βασικός του αντίπαλος κατακρημνίστηκε στην 3η θέση και κινδυνεύει να χάσει ακόμη και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, το οποίο διεκδικεί με αξιώσεις ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον ένα εξαιρετικά βατό πρόγραμμα να βγάλει, με μοναδικό παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας αυτό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με τη σταθερή πορεία που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα, πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι, ακόμη και αν χάσει από τους «πράσινους». Στον Πειραιά κάθε άλλο παρά κρύβουν την ικανοποίησή τους από τις εξελίξεις του τελευταίου αυτού διαστήματος και αποδίδουν τη μεταμόρφωση της ομάδας σε δύο βασικούς άξονες:

1)Τον «καλό καπετάνιο» Βίτορ Περέιρα. Ο Πορτογάλος ανέλαβε σε μία δύσκολη στιγμή και, εντελώς αθόρυβα, πέτυχε το… απίθανο, ανασταίνοντας τον Ολυμπιακό. Αξιοποίησε το υλικό, επανέφερε την ηρεμία στα αποδυτήρια και εφάρμοσε τακτική που ταιριάζει περισσότερο στους παίκτες που διαθέτει η ομάδα του Πειραιά στο ρόστερ της.

2)Η αποφασιστικότητα της διοίκησης. Στο κρίσιμο σημείο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε να προκαλέσει ένα σοκ στην ομάδα, αντικαθιστώντας τον Μίτσελ Γκονζάλεθ στην τεχνική ηγεσία. Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» δικαιώθηκε και με το παραπάνω για την επιλογή του, γεγονός που αναγνωρίζεται καθολικά στον σύλλογο του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα