«Πέσιμο» του Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία

Μία πρωινή ραδιοφωνική δήλωση της τομεάρχου Εξωτερικών και Άμυνας της Ν.Δ., Ντόρας Μπακογιάννη, για την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στάθηκε η αφορμή για έναν νέο γύρο αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Μάλιστα από το Μαξίμου, μέσω του νέου κυβερνητικού εκπρόσωπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ακούστηκαν σκληροί χαρακτηρισμοί όπως το ότι η Ν.Δ. προεξοφλεί αποτυχία της επίσκεψης Ομπάμα και ότι υπονομεύει τη χώρα ως προς την προσέκλυση επενδύσεων.

Η αλήθεια είναι ότι η κα. Μπακογιάννη δεν είπε τίποτα περισσότερο από το προφανές. Ότι δηλαδή μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ κόντρα στην εκλεκτή των Δημοκρατικών –και του νυν προέδρου– Χίλαρι Κλίντον «η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα δεν θα έχει την επιρροή που περιμέναμε».

Ωστόσο το Μαξίμου μετάφρασε αυτή τη δήλωση ως σπουδή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να προεξοφλήσουν αποτυχία της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο «ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος αποτελεί εθνική υπόθεση στην οποία θα όφειλε να συνδράμει η αντιπολίτευση. Αντίθετα, και την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη συζητά την ανάγκη βιώσιμης λύσης στο ελληνικό χρέος, η ΝΔ σπεύδει να προτάξει τις μικροκομματικές της επιδιώξεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι τα παραπάνω συνέβησαν «λίγες μόνο μέρες μετά την απαράδεκτη στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ενώπιον ξένων επενδυτών έσπευσε να υπονομεύσει την προσπάθεια της χώρας για προσέλκυση επενδύσεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα