Πέτρες, μολότοφ και χημικά στην επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Eννέα χρόνια συμπληρώνονται την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια και η Αθήνα θυμίζει πεδίο μάχης 

Επεισόδια προκλήθηκαν στα Προπύλαια αφού επικράτησε ένταση, με πετροπόλεμος και χημικά,, λίγο πριν την έναρξη της μαθητικής πορείας για την πορεία μνήμης  του 15χρονου μαθητή.

Oι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και ομάδες των ΜΑΤ ξέσπασαν λίγο μετά τις 12 στα Προπύλαια, όπου και έχει γίνει το κάλεσμα για την πορεία.Ομάδα συγκεντρωμένων εκτόξευσε πέτρες προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με κρότους λάμψης και δακρυγόνα.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κρότων λάμψης για να τους απωθήσει. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν διακόψει την κυκλοφορία στην Ακαδημίας στο ύψος της Νομικής.

Ένα δεύτερο κύμα έντασης ξέσπασε κάποια ώρα αργότερα, με τους διαδηλωτές να στήνουν οδοφράγματα στους δρόμους και να βάζουν φωτιά σε κάδους.

Αυτή την ώρα υπάρχουν οδοφράγματα με λαμαρίνες στην Πανεπιστημίου, ενώ η αστυνομική παρουσία στην περιοχή είναι ελάχιστη. Όλοι οι δρόμοι του κέντρου είναι κλειστοί για τα αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα