Πέτρες, μολότοφ και χημικά στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Από τα… καθιερωμένα επεισόδια σημαδεύτηκε και η φετινή πορεία στη μνήμη του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χημικά.

Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες στο κτίριο στο ληξιαρχείο του Δήμου Κερατσινίου, ενώ τα επεισόδια… μεταφέρθηκα κοντά στο σημείο της συναυλίας που ξεκίνησε στις 20:00. Να σημειώσουμε πως η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, πέρασε από τις γειτονιές του Κερατσινίου με κατεύθυνση το Καστράκι, απέναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού. Τίτλο της συναυλίας είναι «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

«Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί»

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί» οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ και καταδικάζουν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια. Παρόντες στην πορεία είναι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

«Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος» αναφέρει ανακοίνωση με δήλωση της οικογένειας Φύσσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα