Πέτυχε το μάξιμουμ και το μίνιμουμ!

Πρόκειται για μία θέση που δεν προσφέρει κάτι πέραν της ηθικής ικανοποίησης ότι μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, σύνολα επιπέδου Euroleague, είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ωστόσο, είναι ένα στίγμα που κάτι έχει να πει, αφού προ πενταετίας η ΑΕΚ βολόδερνε στις μικρότερες κατηγορίες. Και φαίνεται πως όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στο μπάσκετ, η Ένωση είναι εδώ για τα καλά.
Μπορεί να μην σάρωσε στα ντέρμπι όπως έκανε στο χορτάρι, αλλά η μπασκετική ΑΕΚ έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Μετά το 89-81 επί του Άρη στο ΟΑΚΑ πήρε τη σειρά των μικρών τελικών με 3-1 και διόρθωσε τη σεζόν που ξεκίνησε με φιλοδοξίες, αλλά στην πορεία τα πολλά λάθη αναπροσάρμοσαν τους στόχους. Η σούμα, όμως, φέρνει την ομάδα σε μία βαθμολογική θέση με την οποία δικαίως «χτυπάει» την πόρτα της Euroleague. Κι αν δεν την «χτυπάει», τουλάχιστον παρενοχλεί τις ομάδες που έχουν συμβόλαιο και βρίσκονται ήδη υπό τη στέγη της.
Διότι πριν από λίγες μέρες η ΚΑΕ ΑΕΚ κατόρθωσε έναν πραγματικό διοικητικό θρίαμβο. Παρά τις απειλές της FIBA περί αποβολής, έμεινε πιστή στη διοργάνωση του Eurocup, προθάλαμο της Euroleague, και δεν ενέκυψε σε ένα θεσμό της πλάκας που πήγε – και πάει – να διοργανώσει η FIBA. Αυτή η στέρεη διοικητική στάση είναι δείγμα γραφής του τι έπεται. Ο Μάκης Αγγελόπουλος εγγυάται μία ΑΕΚ «Βασίλισσα». Και προσοχή! Οι οργανωμένοι της ΑΕΚ τον αποδέχονται. Όσοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό, καταλαβαίνουν…
Τι μένει τώρα; Μα φυσικά ένα οργανωτικό πλάνο που να μη μοιάζει με το περσινό. Τα λάθη τέτοιου επιπέδου σε νεόκτιστες ομάδες μπάσκετ είναι συνηθισμένα. Επιλογές τύπου Όρτον και Ντι Τζέι με το μυαλό αλλού, όχι στην ΑΕΚ. Παραμονή παικτών για συναισθηματικούς λόγους να γίνει μόνο αν ο προπονητής κρίνει ότι απαιτούνται ως ρολίστες. Δουλειά και μόνο δουλειά στην τριάδα των αστεριών που έρχονται (Καμαριανός, Μωραΐτης, Τσαλμπούρης) και όραμα για τα καλύτερα. Του χρόνου οι στόχοι πρέπει να είναι μεγαλύτεροι. Δηλαδή να μην αποτελέσει σάκο του μποξ στους μικρούς τελικούς και να μην περιοριστεί σε πέντε νίκες ομίλου στο Eurocup. Αν μπορούν να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι; Θα δείξει. Μαυροκεφαλίδης, Μαυροειδής, Μπράουν, ο αναγεννημένος Χέρστον των μικρών τελικών αποτελούν μία καλή αρχή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα