Πήραν μέρισμα Ινδοί, Αλβανοί και Γερμανοί!

Απίστευτες καταστάσεις σημειώθηκαν με το κοινωνικό μέρισμα, αφού το έλαβαν Γερμανοί, Ινδοί ακόμη και Αλβανοί!. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για τους δικαιούχους, αφού ένας στους δέκα που πήραν το κοινωνικό μέρισμα είναι αλλοδαπός 

Πιο συγκεκριμένα, από την Ινδία μέχρι και την Γερμανία ήταν οι υπηκοότητες των πολιτών που δικαιούνταν και έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα που μοίρασε η κυβέρνηση από το πλεόνασμα φέτος.

Συνολικά το έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, πολίτες 172 διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ ανάμεσά τους συναντάμε πολίτες από χώρες της Ασίας, την Αλβανία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, προκύπτει πως:

– 9.700 που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα είναι από Ινδία, Μπανγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο και Φιλιππίνες, άλλοι 400 από την Κίνα, που εργάζονται στην Ελλάδα.
– 97.000 από τους δικαιούχους είναι από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

– 1.500 δικαιούχοι είναι από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία.

Ο «χάρτης» των δικαιούχων όπως τον δημοσίευσε η ΗΔΙΚΑ

 

Η κατανομή των δικαιούχων ανά έτος γέννησης

 

 

Η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος (www.koinonikomerisma.gr) έκλεισε χθες το βράδυ, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, προκειμένου να συμπεριληφθούν επιπλέον κατηγορίες δικαιούχων, που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας.ους κατοίκους των νησιών’.

Εγκρίθηκαν επιπλέον 35.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Στη β’ φάση της κατανομής για το κοινωνικό μέρισμα αναφέρθηκε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας, ο οποίος τόνισε πως 35.000 είναι οι επιπλέον εγκεκριμένες αιτήσεις που εγκρίθηκαν, συνολικής δαπάνης 19 εκατ. ευρώ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καρέλλας, «το σύστημα επεξεργάζεται ακόμη τα στοιχεία, ενώ ο μέσος όρος του ποσού που θα δοθεί στους δικαιούχους, είναι 535 ευρώ, κάτι λιγότερο από το αρχικό πρόγραμμα».

Σημείωσε, επίσης, ότι η διαδικασία θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 12 το βράδυ σήμερα για το νησιωτικό μέρισμα, και ότι έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 25.000 αιτήσεις, από τις οποίες «έχουν εγκριθεί περίπου 14.000 με μέσο ποσό ανά νοικοκυριό τα 1.100 ευρώ».

Τέλος, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρόνοιας, ήταν πολύ καλύτερα τα αποτελέσματα για τις μονογονεϊκές οικογένειες, αφού «περίπου 4.500 έλαβαν το κοινωνικό επίδομα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα