Πήρε αναβολή ο Μ. Ψωμιάδης

Για τις 29 Απριλίου του 2015 αναβλήθηκε η δεύτερη υπόθεση που αφορά στην υπεξαίρεση από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά το διάστημα 2001 – 2003, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρό του δικεφάλου, Μάκη Ψωμιάδη. Την αναβολή της δίκης ζήτησε η υπεράσπιση Μ. Ψωμιάδη, που κρατείται σε έκτιση ποινής και ήταν ήταν απών από τη διαδικασία λόγω ασθενείας.

Σύμφωνα με ένσταση της υπεράσπισής του, ο Μάκης Ψωμιάδης μετά τη σύλληψή του στα Σκόπια εκδόθηκε μόνο για τη δικογραφία, η οποία οδήγησε στην καταδίκη του τον περασμένο Απρίλιο και όχι γι αυτήν για την οποία επρόκειτο να δικαστεί σήμερα. Το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης, αναβάλλοντας την υπόθεση έως ότου τελεσιδικήσει η έκδοση του Μ. Ψωμιάδη και αποσταλεί η σχετική απόφαση.

Το παρόν στην ακροαματική διαδικασία έδωσε μόνο ο δεύτερος εκ των τριών κατηγορουμένων, Χαρ. Ψωμιάδης του Γεωργίου, ενώ απών εκτός από το Μάκη Ψωμιάδη, ήταν και ο Χαρ. Ψωμιάδης του Παναγιώτης. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο πρώτοι έχουν ήδη καταδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παρεμφερή υπόθεση, με τον Μ. Ψωμιάδη να παραμένει μέχρι σήμερα στη φυλακή εκτίοντας ποινής κάθειρξης 10 ετών.

Η διαδικασία έλαβε τέλος, προτού το δικαστήριο συζητήσει τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, στης οποία πρόκειται να προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο ως διάδοχος της πρώην ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού σε αυτό έχουν εκχωρηθεί οι απαιτήσεις εκατομμυρίων ευρώ της Ένωσης από το Μάκη Ψωμιάδη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα