Πήρε τη… σκυτάλη ο Γιώργος Γκιρτζίκης

Σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία αναδείχθηκε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, κατά της αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στην Ομοσπονδία, το πρωί της Παρασκευής (23/01).

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΚΕΔ, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, γεγονός που είχε διαμορφώσει την επόμενη μέρα αρκετό διάστημα πριν το τυπικό της ψηφοφορίας. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης αναδείχθηκε πρόεδρος με 51 ψήφους και τέσσερα λευκά, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Ο διάδοχος του Γιώργου Σαρρή παρουσιάζεται ένας ήρεμος και χαμηλών τόνων παράγοντας, ο οποίος όμως, δεν έχει καταφέρει να αποσυνδέσει το όνομά του με τις κατηγορίες που βαραίνουν πολλά στελέχη της ΕΠΟ και οι οποίες θα κριθούν στις δικαστικές αίθουσες (υπόθεση κάρτα υγείας).

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Γκιρτζίκη επέφερε αρκετές ενστάσεις από παράγοντες ομάδων, με τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ να πρωτοστατούν με ανακοινώσεις τους, ενώ και ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, αντέδρασε αρνητικά. Ορισμένοι θεωρούν πως πρόκειται για μία συνέχεια του Γιώργου Σαρρή, με τον οποίο είχε αγαστή συνεργασία και μάλιστα ήταν εκείνος που τον διόρισε στο νευραλγικό πόστο του προέδρου της ΚΕΔ, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Αμέσως μετά την εκλογή του έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Κατ’ αρχήν, οι ομάδες μπορεί να παίρνουν τις θέσεις που παίρνουν, αλλά πρέπει να είναι πιο επιεικείς και να μην βάλλουν στο προϊόν, στο οποίοι, οι ίδιοι θέλουν να έχουν έσοδα. Θα πρέπει να το προστατεύσουν. Η αμφισβήτηση δεν είναι καλή για εμάς που προερχόμαστε από το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γιατί οι Ενώσεις είναι αυτές που αποφασίζουν για την Ομοσπονδία. Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει και να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιώργος Γκιρτζίκης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1947, στην Ξάνθη. Ως παράγοντας του ποδοσφαίρου εμφανίζεται το 1980, αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΕΠΣ Ξάνθης, στην ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε. Παρέμεινε στο συγκεκριμένο πόστο μέχρι το 1997, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως διευθυντικός στέλεχος στην εταιρεία ΔΕΛΤΑ, της οποίας υπήρξε μέλος από το 1973, έως και το 2013! Από το 1997, έως το 2000 ανέλαβε το πόστο του γενικού γραμματέα της ΕΠΟ και από το 2000 έως το 2003, ήταν αναπληρωτής ταμίας της Ομοσπονδίας. Από το 2003 έως και το 2012, ήταν ταμίας και το 2014 ορίστηκε επικεφαλής της ΚΕΔ. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης είχε στενή συνεργασία και με την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, της οποίας διατέλεσε πρόεδρος από το 2000 έως το 2004.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα