Πίρλο, ο ποδοσφαιρικός… προστάτης της Νέας Υόρκης!

Ο Αντρέα Πίρλο δεν κατέκτησε τίτλους και διακρίσεις με τη Νιου Γιορκ Σίτι, ωστόσο το όνομά του χαράχθηκε με «χρυσά γράμματα» στη σύντομη ιστορία του συλλόγου, με συνέπεια ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, να τιμήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τον Ιταλό μέσο.

Λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τα γήπεδα, ο Πίρλο άρχισε τη συλλογή βραβείων, ένα εκ των οποίων το πιο ιδιαίτερο που θα μπορούσε να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Η 6η Δεκεμβρίου 2017 ανακηρύχθηκε «Ημέρα Αντρέα Πίρλο» για την πόλη της Νέας Υόρκης, όπως διέταξε ο Ντε Μπλάζιο, για την προσφορά του Πίρλο στην ομάδα και στην πόλη.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων και χαρούμενος να αποτελώ μέρος αυτής της εορταστικής ημέρας. Η Νέα Υόρκη δεν είναι μόνο μία υπέροχη πόλη, όπου αποφάσισα να αποσυρθώ, αυτή είναι η πόλη που ο κόσμος δουλεύει σκληρά καθημερινά για να πετύχει τους στόχους του. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος που εμπνέω τους νεαρούς Νεοϋορκέζους και τους δείχνω ότι ο καθένας αξίζει να υλοποιήσει τα όνειρά του. Ευχαριστώ δήμαρχε Ντε Μπλάζιο γι’ αυτήν την φανταστική ευκαιρία», έγραψε ο ίδιος ο 38χρονος βετεράνος στα social media.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα