Παίζει σε όλες τις θέσεις!

Τεράστια ποδοσφαιρική κίνηση από τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ. Πρώτη φορά έγινε μόδα στα ρεπορτάζ ομάδας η παρέλαση ονομάτων για τη θέση του τεχνικού διευθυντή και τελικά ο Δικέφαλος απέκτησε τον… Μέσι των τεχνικών διευθυντών. Τον Φρανκ Άρνεσεν.

Περιττό να πούμε ότι ο Δανός πρώην ποδοσφαιριστής και νυν… μέντιουμ διορατικότητας ταλέντου, έχει δουλέψει δέκα χρόνια ως τεχνικός διευθυντής στην Αϊντχόφεν με τεράστια επιτυχία. Η ομάδα σαν οργανισμός ανέβαινε διαρκώς, πήρε τέσσερα πρωταθλήματα (τέσσερις φορές δεύτερη και δύο φορές τρίτη), ενώ βοήθησε στη δημιουργία ενός οικοδομήματος που πρωταγωνίστησε και τα επόμενα χρόνια.

Πέραν τούτου, ανέδειξε παίκτες όπως Ρονάλντο, Σταμ, Φαν Νίστελροϊ, Ρόμπεν, απλά με την ικανότητά του να βλέπει τα περιθώρια βελτίωσης των συγκεκριμένων αθλητών. Η επόμενη επαγγελματική του δεκαετία περιελάμβανε περισσότερες στάσεις με μεγαλύτερη την εξαετία στην Τσέλσι. Πέρασε και από Τότεναμ, Αμβούργου και Μέταλιστ, από την οποία αποχώρησε πρόσφατα λόγω του εμφυλίου.

Αν καταφέρει να εφαρμόσει τις δομές του στον ΠΑΟΚ, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα βελτιώσει και τη λειτουργία των ακαδημιών, αλλά και το κομμάτι του σκάουτινγκ. Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια του Δικεφάλου αντιλαμβάνεται μια πρόοδο στην εξέλιξη των ταλέντων της Μακεδονίας και πιστεύουν πως τόσο το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό σκάουτινγκ πρέπει να αναπτυχθούν.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα